BAZA UZ HRVATSKU GRANICU: Slovenija formirala specijalnu policijsku jedinicu za borbu protiv migranata

Tanjug

15. 06. 2021. u 19:17

U BREŽICAMA je danas počela da radi posebna grupa slovenačke policije za borbu protiv ilegalnih migracija, objavilo je danas slovenačko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

БАЗА УЗ ХРВАТСКУ ГРАНИЦУ: Словенија формирала специјалну полицијску јединицу за борбу против миграната

Foto: Fejsbuk/Printskrin

Grupa za sada ima 23 policajaca, a povećavaće se jer je predviđeno da ukupno ima 52 člana, prenela je Hina.

Govoreći povodom početka delovanja jedinice, ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs i direktor policije Anton Olaj kazali su da su za sedište izabrane Brežice, jer je na tom području najviše pokušaja ilegalnih ulazaka migranata u Sloveniju i da se do sada na tom planu nije dovoljno uradilo.

- Broj ilegalnih migranata koji se otkrivaju u Sloveniji i na takozvanoj balkanskoj trasi i dalje je na visokom nivou. Na to se odazivamo proaktivno i planiranjem mera za zaštitu granice, zbog čega smo uveli brojne organizacione, zakonske i operativne mere - kazao je Olaj, navedeno je u saopštenju slovenačkog MUP-a.

Posebna policijska jedinica sa sedištem u Brežicama ima zadatke na granici sa Hrvatskom i u unutrašnjosti, a zadužena je za prekogranični kriminalitet, nezakonite migracije, krijumčarenje oružja, ukradena vozila, municiju i drugo.

Kontrolu državne granice obavlja optoelektronskim sistemima i pregledom prevoznih sredstava elektronskim i fiberoptičkim napravama, saopštili su iz MUP-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom