PRIORITETNI PROJEKTI U VUKOVARU: SDSS nastavlja da obnavlja objekte srpske zajednice u Vukovaru i Trpinji

Novosti online

05. 05. 2021. u 08:43

DELEGACIJA koju su činili predsednik SDSS-a Milorad Pupovac, predsednik generalne skupštine i osnivač SDSS-a Vojislav Stanimirović, Dragana Jeckov potpredsednica SDSS-a i Srđan Jeremić predsednik ZVO obišla je radove na osnovnoj školi u selu Bobota kao i na srpskoj etno kući u Vukovaru.

ПРИОРИТЕТНИ ПРОЈЕКТИ У ВУКОВАРУ: СДСС наставља да обнавља објекте српске заједнице у Вуковару и Трпињи

Foto: SDSS

Kupovina kuće u Vukovaru koja će biti pretvoreno u etno prostor koji će biti korišten za različite aktivnosti srpske zajednice finansiralo je SNV.

Domaćini delegaciji SDSS-a su bili predsednik gradskog odbora SDSS-a Srđan Kolar i predsednik vukovarskog manjinskog veća Dejan Drakulić. Ovom prilikom predsednik SDSS-a i SNV-a Milorad Pupovac je istakao kako je etno kuća u Borovu naselju jedan od većih prioriteta SNV-a kada je u pitanju grad Vukovar te kako će ovi objekti ubuduće biti od velike koristi za kulturne, privredne i omladinske aktivnosti.

- Smatramo da je ovo vrlo značajno. Lep je kompleks sa dobrim potencijalom za kancelarijske prostore za neku vrstu ekonomske aktivnosti. Ovde će biti moguće imati i druge aktivnosti kao što je restoran ili neko mesto za druženje mladih i starih. Nakon Srpskog doma i Vuteks Sloge ovo je naš treći prioritet u gradu Vukovaru i jedan od većih prioriteta na području Republike Hrvatske. Potreba ima puno na području čitave države jer se radi o godinama odsustva bilo kakvog ulaganja u objekte kulturne i društvene namene za potrebe srpske zajednice. Vlada poslednjih godina značajno više izdvaja, ali se i značajna sredstva izdvajaju iz SNV-a i ZVO-a. Nadamo se da nam neće trebati duže od dve godine da ovo završimo tako da ljudi mogu ući u prostor i koristiti ga – rekao je prilikom posete Borovu naselju Milorad Pupovac.

Foto: SDSS

Delegacija SDSS-a je potom obišla selo Bobotu. Selo Bobota je drugo po veličini selo u opštini Trpinja gde čak 151 učenik pohađa nastavu po srpskom modelu. Domaćini u Boboti su bili kandidat za načelnika Trpinje Miloš Miodragović kao i predsednik veća srpske nacionalne manjine vukovarsko sremske županije Svetislav Mikerević.

Dragana Jeckov potpredsednica SDSS je istakla da je "ovo druga faza projekta obnove škole koja je bila u veoma lošem stanju."

- Ova velika škola u Boboti zaslužuje kompletnu i detaljniju obnovu s obzirom na broj učenika i nezavidne uslove rada. Trenutno radimo na obnovi stolarije i zameni svih vrata i prozora. Nadamo se da će radovi biti završeni na vreme kako bi učenici imali modernu školu koja ispunjava sve potrebne standarde. Obnovom naših škola ćemo nastaviti da se bavimo i u narednom periodu kako na županijskom tako i na državnom nivou - rekla je Jeckov.

Foto: SDSS

Dragana Jeckov je iskoristila ovu priliku da se posebno zahvali njegovom Preosveštenstvu Vladiki Osečkopoljskom i baranjskom Gospodinu Heruvimu koji će sam u svome rodnome selu Boboti da renovira sportsku halu u okviru škole.

- Hvala Vaše Preosveštenstvo što ste uz svoj narod i što prepoznajete značaj sporta za našu celu zajednicu i što toliko brinete o našoj celoj zajednici - istakla je potpredsednica SDSS-a Dragana Jeckov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024