KADA HODATE KAO DA MNOŠTVO FENOVA DUVA DIREKTNO U VAS: Kako se živi na najtoplijem mestu na svetu, na - 54,4 stepena

Tanjug

19. 08. 2020. u 10:46

U NEDELjU je u Dolini smrti u Kaliforniji, nacionalnom parku Sjedinjenih Američkih Država, izmerena najviša zabeležena temperatura na Zemlji u poslednjih 100 godina - 54,4 stepena Celzijusa.

КАДА ХОДАТЕ КАО ДА МНОШТВО ФЕНОВА ДУВА ДИРЕКТНО У ВАС: Како се живи на најтоплијем месту на свету, на - 54,4 степена

Foto: AP

Reč je o ogromnom pustinjskom području ispunjenom kanjonima i peščanim dinama, a u toj paklenoj atmosferi brojni ljudi žive i rade.

Brendi Stjuart radi u Nacionalnom parku Dolina smrti u Kaliforniji i kaže da su vrućine nepodnošljive.

Svetska meteorološka organizacija još proverava nedeljnu temperaturu, ali njoj to nije potrebno da bi znala koliko je toplo.

-Kada hodate, to je kao da mnoštvo fenova duva direktno u vas-rekla je Brandi Stjuart.

Foto: AP

 

Džejson Heser živi i radi na golf terenu. On je ispričao da zbog vrućina nekada počinje da radi sat ranije, u četiri sata ujutro, ali da su već tada temperature oko 37-40 stepeni celzijusa.

-Najbolji način da opišem temperature ovde jeste da je to onaj osećaj kao kada nešto pečete u rerni i otvorite je, pa vas zapahne vreo vazduh-objašnjava on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!