LEK IZ PRIRODE: Čajevima ove četiri biljke umirite kašalj i izbacite sekret

V. N.

31. 12. 2022. u 18:50

KADA virusna infekcija uzrokuje pojavu kašlja i izbacivanje sekreta iz bronhija ne može da vam pomogne antibiotik.

ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ: Чајевима ове четири биљке умирите кашаљ и избаците секрет

Foto: Shutterstock

 U ovom slučaju, kako lekari to kažu, propisuje se samo simptomatska terapija. Dakle, primena lekova i pomoćnih lekovitih supstanci koje mogu da ublaže ili sasvim otklone simptome.

Lekovito bilje je izuzetno efikasno u ublažavanju kašlja, a istovremeno podstiče da se izbaci sekret iz bronhija i time ubrza oporavak.

Kamilica

Kamilica je umirujuća lekovita biljka i pomaže kod kašlja sa šlajmom, kada se koristi za inhalaciju. Možete ostaviti preko noći nekoliko kapi tinkture kamilice u posudi na radijatoru u spavaćoj sobi.

Očajnica

Očajnica je vrlo korisna. Ova gorko-slatka lekovita biljka aktivira refleks kašlja i pomaže da se iskašlje šlajm. Jednu kašičicu biljke prelijte šoljom ključale vode, ostavite da stoji 10 minuta, procedite. Pijte dva do tri puta dnevno po šolju čaja pre obroka.

Foto: Pixabay

Majčina dušica

Majčina dušica sadrži supstance koje opuštaju respiratorni sistem. Kašiku osušene biljke stavite u šolju vruće vode. Pustite da se natapa pet minuta, zatim procedite i, ukoliko želite, dodajte med u prohlađen čaj.

Foto: Shutterstock

Beli slez

Čaj od belog sleza deluje tako što oblaže grlo, a u plućima razređuje sluz, olakšavajući njeno iskašljavanje. Da biste napravili čaj, potopite dva do tri grama suvog korena i/ili listova u šolju vruće vode, držite tako deset minuta i procedite pre nego što je popijete. Pijte ukupno tri šolje na dan.

BONUS VIDEO - SOLARNA VODA ZA PROČIŠĆAVANjE ORGANIZMA: Evo kako se pravi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju