PRONAĐENA UKRADENA VIOLINA VREDNA 100. 000 EVRA: Slučajni prolaznik je uočio pored kante za smeće - vraćena vlasniku

M. Stojanović

15. 04. 2022. u 17:53

UKRADENA starinska violina, čija je vrednost procenjena na 100.000 evra (skoro 110.000 dolara), kojoj se mesecima nije znao trag, pronađena je na najneočekivanijem mestu, objavio je list " Le Parisien".

ПРОНАЂЕНА УКРАДЕНА ВИОЛИНА ВРЕДНА 100. 000 ЕВРА: Случајни пролазник је уочио поред канте за смеће - враћена власнику

Foto: pixabay

Italijanski maestro Enriko Tede, koji svira u orkestru "Jelisejska polja" u Parizu, bio je slomljen nakon što mu je u novembru u vozu ukradena violina.

- On je zaista razgovarao sa njom - rekao je Žan-Luj Gavatorta, šef orkestra, opisujući odnos Italijana sa njegovom violinom.

Tedeov instrument je bio poseban, datira iz kasnog 19. veka. Kupio ga je od legendarnog venecijanskog majstora Đulija Deganija pre 15 godina. Posle incidenta u vozu, maestro je bio siguran da je njegova violina zauvek izgubljena.

Početkom marta, međutim, slučajni prolaznik u srcu Pariza uočio je njegov instrument u blizini kante za smeće, navodi list. Trenutno nije poznato kako je skupi instrument tamo završio.

Potvrđeno je da violina pripada Tedu i vraćena je iznenađenom muzičaru. Ono što je još neverovatnije je da je ostala u savršenom stanju.

- To je ona! I ista je! - navodno je uzviknuo maestro kada ju je ponovo ugledao.

Gavatorta je rekao da se Tede „vratio u život“ nakon što je vratio svoj voljeni instrument.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)