NEOBIČAN HOBI JEDNOG FRIZERA: Od kose pravi portrete poznatih

Novosti online

24. 03. 2022. u 10:12

SVAKIH nekoliko meseci, kada Džestoni Garsija posegne za električnom mašinicom i prinese je svojoj glavi, ošiša se, ali istovremeno skuplja materijal za svoja umetnička dela.

НЕОБИЧАН ХОБИ ЈЕДНОГ ФРИЗЕРА: Од косе прави портрете познатих

Frizeri na zadatku

Uz pomoć tanke četkice i prozirne, lepljive smole, suvlasnik frizerskog salona u Manili po belom platnu prosipa sakupljene pramenove kose, što traje između dva i pet sati. Od neuobičajenog materijala stvara upečatljive umetničke slike muzičara i glumaca.

Ovaj pomorac na plovidbama brodom provede i do osam meseci godišnje, a u nedostatku adekvatnih umetničkih potrepština, poput boja i blokova za skice, Garsija je 2021. odlučio da upotrebi vlastitu kosu za svoja umetnička dela.

Započeo je sa autoportretima, a na kraju se prebacio na "slikanje" slavnih osoba. Veći deo vremena koje provodi na moru umesto u frizerskom salonu, koristi samo vlastitu kosu, a ponekad, kad mu ponestane materijala, primoran je da obrije i svoje zaliske.

Garsija kaže da mu izrada slika pomaže da ublaži stres jer duga putovanja brodom utiču na njegovo fizičko i mentalno zdravlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)