PRVA "DIZAJN OLIMPIJADA": Đaci Grafičko-medijske škole organizovali takmičenje za mlade umetnike

B.B.

12. 12. 2023. u 14:50

U GRAFIČKO-medijskoj školi održana je prva "Dizajn Olimpijada", koju su organizovali učenici ove škole.

ПРВА ДИЗАЈН ОЛИМПИЈАДА: Ђаци Графичко-медијске школе организовали такмичење за младе уметнике

Foto: Grafičko medijska škola

Prvo mesto zauzela je ekipa "EVIL" iz Škole za dizajn, drugo je pripalo timu "Džep" iz Grafičko-medijske škole, a treće grupi "JKP" iz "Tehnoart" Beograd - školi za mašinstvo i umetničke zanate.

Mladi dizajnerima, učenici treće i četvrte godine imali su priliku da se okušaju u timskom radu, pokažu svoje veštine i ambicije kroz simulaciju rada u grafičkoj industriji. Učesnici su radili su na idejnom rešenju za logo i redizajn menija za fiktivni kafić "Zone". Imali su potpunu kreativnu slobodu da naprave što bolji finalni proizvod, a u radu su im pomagali mentori koji su im bili dostupni kroz celo takmičenje.

Svoje radove, takmičari su predtavljali stručnom žiriju u kojem su bili Luka Kujundžić, profesor grafičkog dizajna, Milica Todorović, producent video igara i Anje Stojanović, grafički dizajner i studenta FLU-a, a u žiriranju je učestvovala i poznata švedska dizajnerka Sandra Haself.

Učesnici su imali adekvatnu opremu i pristup računarima opremljenim svim potrebnim grafičkim programima I internetu. Takmičari su nagrađeni grafičkim tablama i knjigama vezanim za dizajn i tipografiju koje je obezbedila Grafičko-medijska škola.

Za organizaciju takmičenja zaslužni su učenici Katarina Todorović, Katarina Mandić i Stanko Radosavljević, uz veliku pomoć mentora - Milica Vacić, Karlo Radoš, Natalija Veljković, Maja Tanasijević, David Madžgaljević, Vanja Pejčić, Aleksa Crnković, Jana Jovanović, Nataša Bursać, Jovan Bogovac, Stefan Jeremić, Stefan Cenić, David Konstantinović I Veljko Miletić, Grafičko-medijske škole, direktora Miloša Bukumire i ostatka radnog osoblja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!