STIPENDIJE ZA BUDUĆE PROFESORE Fondacija "Studenica" motiviše upis na nastavničke smerove fakulteta

B.B.

16. 06. 2023. u 12:22

FONDACIJA "Studenica" će dodeliti po jednu stipendiju najbolje rangiranim kandidatima na prijemnom ispitu na pedagoškim fakultetima u Srbiji, uključujuči i Učiteljski fakultet Univerziteta u Beogradu sa ograncima u Vršcu i Novom Pazaru.

СТИПЕНДИЈЕ ЗА БУДУЋЕ ПРОФЕСОРЕ Фондација Студеница мотивише упис на наставничке смерове факултета

Foto Z. Jovanović


Takođe, stipendija očekuje kandidate koji najbolje urade prijemni ispit, a žele da upišu nastavnička zanimanja na fakultetima koji imaju taj smer, prevashodno za predmete Srpski jezik i književnost i Matematika. To su Filološki fakultet u Beograu, Matematički u Beogradu, Filozofski, Filološko-umetnički i Prirodno matemtički u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.
Od 40 stipendija, koliko će stipendija bii podeljeno ove gdoine, 10 do 15 je namenjeno za nastavnička zanimanja. Pet najbolje rangiranih sa pomenutih fakulteta moći će da se prijave na konkurs, od kojih će biti izabran najbolji.


- Na ostalim fakultetima na kojima se studenti opredeljuju za profesorska zanimanja na drugoj godini studija ili kasnije (srpski, matematika) moći će da konkurišu na redovnom konkursu koji će biti objavljen na internet stranici Fondacije Studenica početkom septembra. Takođe, posebno će se uzeti u razmatranje prijave studenata koji se opredele za profesorska zanimanja iz fizike i hemije - navodi se u saopštenju.


Fondacija, koja je trideset godina posvećena afirmaciji znanja, učenja i usavršavanja, na ovaj način želi da pruži svoj doprinos nastojanju da se vrati ugled profesiji učitelja i nastavnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)