"MUNJE" IDU U FRANCUSKU: Juniori Matematičke gimnazije odneli pobedu na kupu u robotici "Eurobot"

B.B.

26. 04. 2023. u 19:51

JUNIORSKI tim Matematičke gimnazije pod imenom "Munje" osvojio je prvo mesto u svojoj kategoriji na Nacionolanom kupu u robotici "Eurobot Srbija", koji je održna u Naučno-tehnološkom parku u organizaciji Fakulteta tehničkim nauka u Novom Sadu.

МУЊЕ ИДУ У ФРАНЦУСКУ: Јуниори Математичке гимназије однели победу на купу у роботици Еуробот

Foto: Matematička gimnazija

Timovi su se takmičili u  seniorskoj i juniorskoj kategoriji, a timu "Munje" su  Milica Jovičić, Uglješa Kuzmanov, Novak Stijepić, Filip Marković, Aleksandar Brkić i Filip Bojković.

Mladi robotičari se već pripremaju za put na evropsko takmičenje "Eurobot Junior", koje će biti održano 10. i 11. juna u Cachan-u (Francuska).

Seniorski tim Matematičke gimnazije „MGRobotics” je u konkurenciji fakultetskih timova, i pored ozbiljnih tehničkih problema, imao zapažen nastup.

- Koncept takmičenja je vrlo zanimljiv, upoznaje nas sa problemima u robotici i načinima za njihovo rešavanje. Mislim da je kreativnost donela našem timu pobedu.  Ono zbog čega smo bili najbolji ne naš robot, već način na koji smo uspeli snalažljivo, brzo i efikasno da rešimo probleme na koje smo naišli u toku samog takmičenja. Eurobot takmičenje nam je donelo nova iskustva i proširilo vidike u oblastima elektrotehnike i robotike. Idemo u Francusku da pobedimo - kažu "Munje".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)