POMOĆ "PETNICI" I CENTRU "VUK KARADŽIĆ": Ministarsvo nauke sufinansira programe naučno-obrazovnih centara

Lj.B.

05. 04. 2023. u 15:01

MINISTARSTVO nauke i tehnološkog razvoja je donelo odluku o sufinanisranju programa naučno-obrazovnih centara, specijalizovanih organizacija i udruženja koja se bave dodatnim obrazovanjem i usavršavanjem talentovanih učenika i studenata za bavljenje naučnoistraživačkim radom.

ПОМОЋ ПЕТНИЦИ И ЦЕНТРУ ВУК КАРАЏИЋ: Министарсво науке суфинансира програме научно-образовних центара

ministarstvo nauke

Uz podršku Ministarstva IS „Petnica“ i Naučno-obrazovno kulturni centar „Vuk Karadžić“, Tršić kontinuirano, kroz brojne seminare, kampove, radionice, koje vode najbolji prosvetni i naučni radnici iz Srbije i inostranstva, pružaju mogućnost učenicima i studentima da se na primeren način upoznaju sa metodologijom naučnog istraživanja, sa naučnom i tehnološkom baštinom, najnovijim dostignućima u nauci i motivišu za dalje bavljenje naučnim istraživanjima. 

IS „Petnica“ tradicionalno realizuje programe iz svih naučnih oblasti primenom interdisciplinarnog i višedisciplinarnog pristupa koji je prihvaćen u vodećim svetskim univerzitetima i strateškim razvojnim dokumentima EU i UNSKO-a. 

Naučno-obrazovno kulturni centar „Vuk Karadžić“, Tršić pored programa za srednjoškolce planira i programe za studente osnovnih, master i doktorskih studija. Programi pokrivaju oblasti etnologije, istorije srpske kulture i umetnosti, lingvistike, folkloristike i tekstologije, muzikologije, srpske književnosti, antropologije, a naročito promoviše i popularizuje srpski jezik kako u Srbiji tako i kao strani jezik na katedrama za slavistiku u inostranstvu. U 2023. godini su osim programa i predavanja iz oblasti društvenih i humanističkih nauka planirani seminari iz oblasti prirodnih nauka (primenjena fizika i elektronika).  

Ova programska aktivnost realizuje se kroz javni poziv u skladu sa strateškim ciljevima razvoja nauke i tehnologije u Republici Srbiji, utvrđenih Strategijom naučnog i tehnološkog razvoja Republike Srbije, pri čemu je za organizacije koje su ispunile uslove definisane ovim Programom iz budžeta obezbeđeno po 20.000.000,00 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024