BEZ MOBILNIH U UČIONICAMA: Zašto škole, ni posle tri meseca, nisu prihavtile preporuku nadležnih

B. BORISAVLjEVIĆ

28. 03. 2023. u 13:23

FORUM srednjih stručnih škola pozvao je direktore škola da što pre zabrane upotrebe mobilnih telefona u škola, u skladu sa preporukom Ministasrtva prosvete iz decembra prošle godine.

БЕЗ МОБИЛНИХ У УЧИОНИЦАМА: Зашто школе, ни после три месеца,  нису прихавтиле препоруку надлежних

Foto Shutterstock

 Kako ističu u ovoj sindikalnoj organizaciji, inertnost i pasivnost direktora i drugih školskih organa da uvedu ovu zabranu upućuju na zaključak da ono što je Radna grupa za prevenciju nasilja pri Ministarsvu prosvete donela kao zaključak oni ne žele da primene.

Forum smatra da bi Ministarstvo prosvete  trebalo odlučnije da reaguje, a ne da ostavi školama da samoinicijativno o tome odlučuju, ističući da je tek tri meseca od donošenja preporuke prva škola donela takvu odluku. Oni se pitaju zašto direktori i drugi školski organi ne sprovode ovaj zaključak koji je u interesu svih struktura u društvu.

- Zabrana upotrebe mobilnih telefona će uticati na koncentarciju đaka, na njihovu pažnju što će kao posledicu imati ostvarenje boljih rezultata - ističu u FSSŠ. - Takođe će se izbeći loša navika učenika da snimaju sve i svašta i to kače na društvene mreže i tako degradiraju nastavnike, školu, pa na kraju i ceo obrazovni sistem. Učenje i rad na času će sigurno biti poboljšano, a samim tim i disciplina đaka. Uvereni smo da bi ova odluka uticala i na smanjenje nasilja u školama. Zato apelujemo na sve aktere u sistemu obrazovanja, pa i sindikate i predsednike sindikata da posete organe škola, animiraju ih i predoče im prednosti uvođenja zabrane mobilnih telefona u učionicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!