POSAO ZA 2.863 NASTAVNIKA: Počinje šesta faza zapošljavanja u prosveti

Lj.B.

13. 12. 2022. u 19:19

MINISTAR prosvete Branko Ružić najavio je danas da počinje šesta faza zapošljavanja u prosveti i da će osnovne i srednje škole u Srbiji, u narednom periodu, raspisati javne konkurse za 2.863 radna mesta.

ПОСАО ЗА 2.863 НАСТАВНИКА: Почиње шеста фаза запошљавања у просвети

Foto P. Milošević

- Komisija Vlade donela je odluku da škole u narednom periodu raspišu konkurse za zapošljavanje 2.863 nastavnika, stručnih saradnika, sekretara, domara, tetkica. Na predlog Ministarstva prosvete i u saradnji sa sindikatima, od januara 2020.godine, kroz šest faza zapošljavanja, u školama u Srbiji zaposleno je na neodređeno više od 17.000 ljudi - naveo je ministar.

On je istakao da se zahtev za raspisivanje konkursa u osnovnim i srednjim školama odnose na radna mesta koja nisu mogla da se popune raspoređivanjem tehnoloških viškova.

- Raspisivanjem javnog konkursa i sprovođenjem odgovarajućih procedura zaposleni u prosveti rešavaju svoj radno pravni status, a šesta faza konkursa za zapošljavanje, što se tiče nastavnog i vannastavnog kadra, odnosi se na 50 odsto i više norme, zaključno sa 31. decembrom 2019. godine - rekao je Ružić.

Ministar je dodao da Vlada čini sve unapredi položaj prosvetnih radnika, kroz nova zapošljavanja, povećanje plata i bolje uslove u školama.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024