DANAS I SUTRA LISTE ŽELJA: Završni ispit prošao bez problema

LJ.B.

05. 07. 2022. u 11:51

VLADA Srbije saopštila je da su završni ispit i uvid u rezultate na portalu Moja srednja škola prvi put prošli bez problema, zahvaljujući značajnim unapređenjima u procesu sprovođenja male mature na kojima se prethodnih godina radi sa Ministarstvom prosvete i Kancelarijom za IT i eUpravu.

ДАНАС И СУТРА ЛИСТЕ ЖЕЉА: Завршни испит прошао без проблема

Foto MPN

Ove godine je sve proteklo regularno i bez ijednog propusta, navela je vlada.

Na završni ispit ukupno je izašlo 64.358 učenika, a rezultati završnog ispita objavljeni su na portalu Moja srednja škola, putem koga je preko šifre učenika 133.469 korisnika videlo rezultate.

Ukupan broj podnetih prigovora na rezultate prvostepenoj komisije je 4.264, do promena bodova došlo je u 1.337, dok je drugostepenoj komisiji upućeno 669 prigovora.

Digitalizovane testove završnog ispita, kojih je bilo ukupno 185.681, pregledalo je ukupno 4.128 nastavnika, a obuku za pregledanje testova prošlo je 12.858 nastavnika.

U saopštenju se podseća da je prvi put ove godine učenicima omogućena priprema za završni ispit i preko funkcije eVežbaonica na portalu Moja srednja škola.

Kao što je ranije najavljeno, i ove godine lista želja moći će da se podnese putem portala Moja srednja škola, uz mogućnost za neograničeni broj izmena i dopuna do 6. jula.

Na portalu će 13. jula biti lista raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama.

Upis u srednje škole moći će da se obavi potpuno elektronskim putem korišćenjem navedenog portala, a povezivanjem sa sistemom zdravstva prvi put je omogućen i elektronski upis i za sve učenike koji upisuju profile za koje je potreban zdravstveni pregled, pod uslovom da su ga obavili do trenutka podnošenja elektronske prijave za upis.

Vlada Srbije je sa Ministarstvom prosvete, a uz podršku Kancelarije za IT i eUpravu, za unapređenje procesa realizacije završnog ispita i uspostavljanje portala Moja srednja škola, do sada uložila više od 49 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OSMACIMA JOŠ JEDNA  PRILIKA: Drugi krug male mature održaće se , 17, 18. i 19. avgusta, za sve one koji nisu polagali u junu