GOSTUJU PIROĆANCI: U Narodnom pozorištu u Beogradu predstava "Strah - jedna topla ljudska priča"

V.V.S.

21. 05. 2021. u 19:48

NA Sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta, 24. i 25.maja, gostuje Narodno pozorište iz Pirota sa predstavom "Strah - jedna topla ljudska priča". Reč je o autorskom projektu tragično preminulog reditelja Igora Vuka Torbice.

ГОСТУЈУ ПИРОЋАНЦИ: У Народном позоришту у Београду представа Страх - једна топла људска прича

Narodno pozorište u Beogradu

- Franc Ksaver Krec je pesnik malih ljudi, običnih života i banalne svakodnevice. Poznat i kao istaknuti levičar, ovaj je pisac dao tekstove pune političkih tema koje su se odnosile pre svega na ubrzano narastajući broj radničke klase sedamdesetih i osamdesetih godina predhodnog veka. Baš iz ovog razloga njegov se celokupni opus može pre svega posmatrati kao prilog žanru socijalne drame. Krec se dakle u svom pisanju drži pre svega realizma, kojeg donekle stilizuje ili mu pridodaje kvalitet replika iz nekadašnjih petparačkih romana. Mi smo se u ovoj našoj predstavi Pirotskog pozorišta, kroz delove Krecovih tekstova hteli osvrnuti na naš današnji trenutak, na naše "sada i ovde - ističe se u najavi ove predstave.

U podeli su Aleksandar Radulović, Aleksandra Stojanović, Zoran Živković, Natalija Geleban, Milan Nakov, Danijela Ivanović, Aleksandar Aleksić i Danica Stanković.

Scenografiju i kostim potpisuje Andrej Rondović,kompozitor je Stefan Filipović, a grafički dizajn i fotografije uradio je Andrej Jovanović.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)