NA DESETOGODIŠNJICU SMRTI PETRUA KRDUA: Vršački KOV osnovao nagradu za mlade pesnike "LJubičasto mastilo"

J. J. BALjAK

30. 04. 2021. u 16:04

NA DANAŠNjI dan, 30. aprila 2011. godine, preminuo je poznati vršački pesnik, prevodilac i dugogodišnji urednik Književne opštine Vršac – Petru Krdu.

НА ДЕСЕТОГОДИШЊИЦУ СМРТИ ПЕТРУА КРДУА: Вршачки КОВ основао награду за младе песнике Љубичасто мастило

Foto: KOV

Na desetogodišnjicu njegove smrti KOV je odlučio da osnuje novu nagradu „Ljubičasto mastilo“, koja će se dodeljivati za prvu objavljenu knjigu pesama, budući da je Krdu izuzetno vodio računa o mladim autorima.

Konkurs je otvoren od danas do 30. juna, a rukopise treba slati na mejl kovs@hemo.net, sa naznakom „Za konkurs“.

Nagrađena knjiga biće objavljena u izdanju KOV-a i promovisana za vreme trajanja manifestacije „Dani Petru Krdua“.

Istim povodom, KOV je objavio i 35. broj časopisa „Kovine“, koji na više od 90 stranica svog jedinstvenog formata predstavlja tekstove Mihajla Pantića, Ane Blandijane, Draška Ređepa, Jovana Ćirilova...

U časopisu se nalaze i Krduove objavljene i dosad neobjavljene pesme, kritički osvrti na njegovu poeziju iz pera uglednih književnih kritičara, kao i jedan od Krduovih intervjua sa Sioranom i drugim svetskim piscima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)