ADVOKAT NE BRANI DELO, VEĆ ČOVEKA: Na Ubu pala klapa dramske krimi-serije "Branilac"

M. J. M.

14. 04. 2021. u 10:08

PALA prva klapa dramske krimi-serije "Branilac", na Ubu, čiji scenario potpisuju Biljana Maksić i Vladimir Mančić, a režiju Jelena Svetličić i Gojko Despotović. Producent je Radio-televizija Srbije, a izvršni producent UP&UP.

АДВОКАТ НЕ БРАНИ ДЕЛО, ВЕЋ ЧОВЕКА: На Убу пала клапа драмске крими-серије Бранилац

Foto: RTS

Serija se bavi pravnim i filozofskim pitanjima u zakonodavstvu koja su aktuelna i danas, a radnja prati istinite događaje opisane u knjigama advokata Olivera Injca "Velike advokatske odbrane" i File Filote "Branio sam na smrt osuđene", kao i u originalnim arhivskim predmetima advokata Veljka Guberine i Tome File. Slučajevi u serijalu, birani su po tome do koje mere su uzburkali i izazvali interesovanje javnosti, ali i po umeću advokata da pomere granice u odbrani čoveka. To su vanvremenske priče o ljudskim sudbinama ali i o profesiji, koja se temelji na zakletvi da brani, ne delo koje je počinjeno, već čoveka koji je vrlo često unapred osuđen od javnosti. Priče pratimo iz ugla naratora, advokata branitelja u potrazi za istinom, koji postupno rasvetljava okolnosti koje su dovele do zločina. Serijal obrađuje period od 1955. do 1975. godine, u kojem je kroz devet epizoda opisano šest slučajeva: "Tragedija jednog Kordunaša" - slučaj Đanković, "Ubistvo advokata Sotirovskog" - slučaj Točilovac, "Jedan dan do života" - slučaj Najdanović, "Ko je ubio dečaka Vitomira" - slučaj Uroš Mihajlović, "Kada strah od života nadvlada strah od smrti" - slučaj Jezdimir Gajić i "Dvostruko ubistvo u Mačvi" - slučaj Milutin Popović.

Foto: RTS

 

Likove advokata tumače: Nenad Jezdić (Veljko Guberina), Tihomir Stanić (Filota Fila), Nebojša Dugalić (advokat Subotić), a u ostalim ulogama pojavljuju se Aleksandar Đurica, Novak Bilbija, Marko Živić, Marko Vasiljević, Milica Mihajlović, Andrej Šepetkovski, Milena Predić, Jovana Gavrilović, Nikolina Friganović, Milan Caci Mihailović i drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!