“SUKOBI” U DVA DELA: Otvorena izložba u prostoru kluba "Dragstor" i galeriji Eugster (FOTO)

Novosti online

12. 04. 2021. u 13:08

IZLOŽBA “Sukobi” otvorena je u dva dela, u galeriji Eugster Belgrade i prostoru kluba “Dragstor”, kolaž je kulturnih dešavanja koje su deo programa Britiš Kauncila pod nazivom “Tu smo: Pokretne slike umetnika – Ekologije budućnosti.”

“СУКОБИ” У ДВА ДЕЛА: Отворена изложба у простору клуба Драгстор и галерији Еугстер (ФОТО)

FOTO: Ivan Županc

Ovaj projekat istražuje posledice sukoba i načine na koje razmirice utiču ne samo na umešane strane već i na svet kome te strane pripadaju. Povlače se paralele između stvarnosti i fikcije, realnih događaja i spekulativnih elemenata iz medija, popularne kulture, filmova, knjiga, priča iz grada i naroda. Kao istraživački milje, ovaj projekat je posvećen nekom budućem Beogradu, u raskoraku sa njegovm sopstvenom usađenom nostalgijom.

FOTO: Ivan Županc

Kroz razgovore, vizuelne radove, muziku, priče i atmosfere, ova izložba prati siluetu moguće budućnosti, sa viđenjem ekologije kao odnosa ne samo između različitih vrsta u jednom habitatu, već i između ljudi samih.

Među izloženim su radovi autora Lui Henderson, Uriel Orlov, Šarlot Prodžer, Ben Rivers, Elizabet Prajs i Bedvira Vilijamsa, kao i skultpure i instalacije umetnika Saše Tkačenka, Šejle Kamerić i Emira Šehanovića.

Pred posetiocima “Sukobi” su do 24. aprila u klubu Dragstor i do 1. maja u galeriji Eugster Belgrade.

Autorka i kustoskinja projekta je Natalija Paunić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna