PLES UŽIVO NA SCENI: Izraelska kompanija "Adi Butrus" na beogradskom festivalu igre

M. N. M.

27. 03. 2021. u 10:39

PLESNI komad "Još jedna stvar" izraelske kompanije "Adi Butrus" iz Tel Aviva, u okviru 18. Beogradskog festivala igre gostovaće naredne dve večeri (sutra i u ponedeljak) na Velikoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

ПЛЕС УЖИВО НА СЦЕНИ: Израелска компанија Ади Бутрус на београдском фестивалу игре

Foto Promo

Koreografiju potpisuje upravo Adi Butrus, umetnik čije je ime u nazivu trupe, a autor nastupa i kao plesač u predstavi, u kojoj ostatak postave čine Ariel Želbart, Žeremi Alberž i Uri Diker.

Ovaj plesni projekat premijeru je imao u oktobru 2020. na sceni pozorišta Thetre de la Ville u Parizu, umesto kako je planirano - u Tel Avivu, rodnom gradu svih iz igračkog kvarteta.

- Festival u Tel Avivu je prebačen u digitalni, onlajn format, te smo komad "Još jedna stvar" prikazali na platformama, ali zvanična premijera "uživo" se odigrala u Parizu - naglasio je Butrus, koji je sa trupom doputovao u Beograd dva dana pred prvu predstavu, te će sva četvorica plesača držati i koreografske radionice mladim nadama savremenog plesa od 12 do 16 godina, u prostoru Nacionalne fondacije za igru.

Muziku Butrus, kako kaže, tretira kao još jednog igrača na sceni, a u njegovom novom komadu muzika je raznovrsna, od svahilija iz centralne Afrike, preko eksperimentalne muzike, do one iz sedamdesetih i osamdesetih godina 20. veka.

Program 18. Beogradskog festivala igre nastavlja se već 1. aprila, gostovanjem predstave "Avgust" čiji je autor Alesandro Šjaroni, koreograf i direktor trupe iz Ankone - a koja nije odigrana aprila prošle godine već ćemo je gledati gotovo godinu dana kasnije, na sceni Ateljea 212.

Osnivač i direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung je naglasila da predstava "Alter ego" Drezden Frankfurt kompanije igre, koreografa Jakopa Godanija, ipak neće biti izvedena 17. aprila na sceni Sava centra, već je izvođenje pomereno za 24. septembar, a lokacija će biti obznanjena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista