LUPILA MI JE ŠAMAR, A ONDA SMO POČELI DA IGRAMO: On je bio Darin muž, a njihova ljubav je počela kao na filmu

Novosti online

12. 03. 2021. u 09:22

GLUMICA Darinka Dara Čalenić preminula je noćas u 87. godini, nakon duge i teške bolesti, a poslednjih godine bila je nepokretna.

ЛУПИЛА МИ ЈЕ ШАМАР, А ОНДА СМО ПОЧЕЛИ ДА ИГРАМО: Он је био Дарин муж, а њихова љубав је почела као на филму

Foto: Printscreen/Jutjub

Doživela je veliku slavu zahvaljujući ulozi Dare Pavlović u "Žikinoj dinastiji", ali je  u jeku najveće popularnosti odlučila da prekine snimanje. 

U životnoj ispovesti 2017. godine ispričala je da je donela odluku da napusti seriju kako bi sa svojim suprugom otišla u Ameriku.

Ona je godinama bila u braku sa rediteljem i profesorom Harvardovog Univerziteta, Vladimirom Petrićem koji je preminuo 2019. godine. 

Njihova ljubavna priča bila je kao na filmu i trajala je do poslednjeg dana. 

- Vlada mi je dao ulogu u "Laži i paralaži" da bi bio sa mnom. Došla sam iz Novog Sada u Beograd, a on mi je bio prvi reditelj - pričala je Dara, dok je reditelj imao sovju verziju priče.

- Video sam u predstavi u Srpskom narodnom pozorištu njene gole noge kako vire iznad kreveta. Izgledalo je kao da vodi ljubav. Napisao sam u kritici da je Dara Čalenić bila dobra, a najbolja kad su se videle njene noge. Ona priča da sam ja to izmislio. Izašli smo nakon toga u hotel "Putnik". Lupila mi je šamar, a onda sam počeo da igram s njom. Nije znala da dobro plešem. Naša veza je započela u Novom Sadu, nogama i šamarom - naglašavao je on.

- Mi se volimo kao neki tinejdžeri. Seks je prošao, a ostala je ljubav - priačala je  glumica.

- Dara je meni sada mnogo bliža. Bolest je smirila njen karakter. Nismo se slagali u umetnosti, a sad me sve sluša - govorio je profesor. 

Vlada nije mogao  da se pomiri s činjenicom da njegova voljena žena ne može da još jednom stane na pozorišnu scenu.

- Pokušavam da joj ugodim i da se iskupim. Da smo otišli ranije za Ameriku, Daru bi uspeli da spasu i ne bi bila u kolicima. Voleo bih da ja ovde ležim umesto nje, a da ona igra velike uloge, koje joj u ovim godinama pripadaju. Da opet zapleše na sceni.

Dara i Vladimir osnovali su Fond "Dara Čalenić" koji je svake godine dodeljivao dve novčane nagrade na Sterijinom pozorju u Novom Sadu za najboljeg glumca i najbolju glumicu do 30 godina. Pored toga, već više od petnaest godina redovno su donarali značajna novčana sredstva za biblioteku Jugoslovenske kinoteke, kao i druge festivale i kulturne organizacije.

(Kurir.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku