BESPLATNI ONLAJN KONCERATI IMS: Mistične violončeistkinje u muzeju

M.A.K.

09. 02. 2021. u 15:59

SERIJU besplatnih onlajn kocerata Istorijski muzej Srbije i udruženje "UNICA ART", nastavljaju u petak, 12. februara u 19 časova.

БЕСПЛАТНИ ОНЛАЈН КОНЦЕРАТИ ИМС: Мистичне виолончеисткиње у музеју

IMS

Šesti koncert klasične i popularne muzike u okviru ciklusa "Muzikom kroz muzej", predstavlja kvartet "Mistik cello". Ovaj muzički sastav čine violončelistkinje Jasmina Mima Vrbanić, Nevena Bursać, Marija Pudar i Sandra Grujić, a njihov nastup moći će da se prati na "Jutjub" kanalu i "Fejsbuk" stranici Istorijskog muzeja Srbije. Na programu su dela kompozitora Erika Satija, Džejmsa Hornera, Jana Tijersena, Astora Pijacole, Bena Kinga, Adel, Endrju Lojd Vebera i evergrin kompozicije "Sway", "Despacito" i "Devojko mala".

Osobenost koncerta u okviru ciklusa "Muzikom kroz muzej", je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe IMS. Budući da se koncert prikazuje pred Dan zaljubljenih, numera iznenađenja će biti inspirisana ovim romantičnim praznikom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEZNANJE, PORICANJE I ZABORAV : Filozofsko pozorište u Bitef teatru