DANI SMILJANE MANDUKIĆ U BITEF TEATRU: Održavaće se do 24. januara

V.Strugar

22. 01. 2021. u 21:44

ДАНИ СМИЉАНЕ МАНДУКИЋ У БИТЕФ ТЕАТРУ: Одржаваће се до 24. јануара

Foto: Aleksa Stanković

TRADICIONALNA manifestacija „Dani Smiljane Mandukić” počinje danas i odvijaće se do 24. januara u Bitef teatru i Ostavinskoj galeriji u Beogradu.

 Ovaj događaj upriličen je za pripadnike izvođačkih umetnosti, s namerom da mlađe generacije saznaju nešto više o ličnosti i delu Smiljane Mandukić..

Prvi deo ovogodišnjih, četvrtih „Dana Smiljane Mandukić” održan je onlajn u junu prošle godine , bez prisustva publike,a drugi deo programa počinje danas u prostoru Ostavinske galerije, gde će biti održan okrugli sto „Bal pod maskama” na temu položaja igrača i koreografa savremene igre.

U Bitef teatru sutra će biti predstavljeni igrači i koreografi Institut za umetničku igru, sa koreografijom austrijske umetnice Dagmar Dahauer. Na istommestu, dan kasnije, biće održan program „Večernja kod Bebe Be”, sa podnaslovom „Premijere”.

Čuvena koreografkinja, pedagog modernog plesa i igračica Smiljana Mandukić (Beč, 1908 ‒ Beograd, 1992), deo je najznačajnijih stranica istorije savremene umetničke igre na prostorima Srbije i bivše SFRJ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)