MEĐUNARODNE KULTURNE VEZE: Maja Gojković sa ambasadorima Katara i Belgije

M.A.K.

28. 12. 2020. u 17:06

POTPREDSEDNICA Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković sastala se sa ambasadorima Katara i Belgije.

МЕЂУНАРОДНЕ КУЛТУРНЕ ВЕЗЕ: Маја Гојковић са амбасадорима Катара и Белгије

MKI

Tema razgovora sa šeikom Mubarakom Fahadom Al Tanijem, ambasadorom Katara, bilo je unapređenje i jačanje saradnje u oblasti kulture, a Gojkovićeva je posebno naglasila mogućnosti u oblasti pozorišne i filmske umetnosti, kao i povezivanje narodnih biblioteka i muzejskih ustanova, imajući u vidu brojne primere dobre prakse muzeja u Državi Katar.

Tokom susreta sa ambasadorom Kraljevine Belgije Konradom Žoržom Adamom, istaknuta je namera o jačanju saradnje između ustanova kulture, kao i u oblasti vizuelnog stvaralaštva i stripa, obzirom na tradiciju stripa u Belgiji, a razmotrene su i mogućnost institucionalizacije saradnje Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu i Muzeja stripa u Belgiji.
Na sastanku je bilo reči i o potencijalima saradnje sa Međunarodnim valonskim Centrom. Naša ministarka kulture je predstavila mogućnost saradnje Fondacije "Novi Sad Evropska prestonica kulture 2022.", sa gradovima u Belgiji, koji su u prethodnom periodu poneli ovu titulu, u cilju uspostavljanja saradnje, razmene iskustava i organizovanja zajedničkih kulturnih manifestacija. Ambasador Adam je ukazao na dobre primere saradnje kao što je bilo učešće belgijskih umetnika na BITEF festivalu i Beogradskom festivalu igre.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)