POTRESNA ISPOVEST TIKE ARSIĆA NEDUGO PRE SMRTI: Jedino me brine ako ne budem tu da pomognem deci

Novosti online

07. 12. 2020. u 15:12

SLAVNI srpski glumac Tihomir Tika Arsić preminuo je danas u 64. godini posle duge i teške bolesti.

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ ТИКЕ АРСИЋА НЕДУГО ПРЕ СМРТИ: Једино ме брине ако не будем ту да помогнем деци

Foto: N. Fifić

Glumac je dve godine bolovao od raka pankreasa, koji je metastazirao na jetru i zbog kojeg je smršao 30 kilograma.

Arsić je detalje borbe sa opakom bolešću otkrio za Alo.

Lekari su mu hirurškim putem odstranili kancer, a oporavak nakon operacije tekao je uobičajeno sve dok nije proglašena pandemija korona virusa. Zbog korone je morao da preskoči nekoliko kontrola, a na poslednjoj na kojoj je bio lekari su mu saopštili da su mu se pojavile metastaze na jetri.

- Pre dve godine sam pripremao glavnu ulogu u filmu o čoveku koji umire od raka i pre nego što je počelo snimanje u maju sam otišao na pregled na Vojnomedicinsku akademiju. Hteo sam da proverim svoje opšte zdravstveno stanje, iako nisam imao nikakve tegobe. Lekari su mi rekli da su imam promene na glavi pankreasa, ali da smo ih na vreme otkrili. Bio sam na operaciji, koja je dobro prošla jer srećom kancer nije zahvatio nijedan krvni sud niti žlezdu. Rezultati su bili dobri, kao da sam bio potpuno izlečen, a da nije bilo tog filma, ne bih dočekao Novu godinu. Rak bi me odneo za šest meseci - kazao je Tihomir na početku razgovora i otkrio da je oporavak nakon operacije tekao uobičajeno sve dok nije proglašena pandemija korona virusa.

- Dva meseca nisam mogao da idem na kontrole. Međutim, na prvoj na kojoj sam bio posle pauze rečeno mi je da mi se pojavilo 20 malih metastaza na jetri. Njih ne mogu hirurški da odstrane, ne pomaže ni zračenje, već samo hemoterapija. Krajem ovog meseca ću završiti terapiju, a tada ću znati sve - kazao je glumac, koji ni u jednom trenutku nije klonuo duhom.

- Dobro podnosim hemoterapiju, nisam imao nijedan problem. Mogu i sam da odem i vratim se iz bolnice, ali me uglavnom vozi supruga. Mogu da trčim, kosim travu, radim normalno, fizički sam u odličnom stanju. Jedino sam zbog šećera mnogo smršao, a dugo nisam ni znao da imam i taj problem - kazao je tada Arsić i dodao da ni u jednom trenutku nije osećao strah od smrti.

- Bolest je stvar koju treba normalno da tretiramo. Moja porodica me podržava i imam sreću da me leče sjajni lekari. Ne plašim se smrti jer mislim da sam besmrtan, a jedino me brine što možda neću stići nešto da uradim - kazao je Arsić i objašnjavao:

- Možda neću stići da se izvinim svima prema kojima sam pogrešio i možda neću stići da pomognem svojoj deci. Imam dve odrasle ćerke i dvoje mlađe dece, kao i unuku. Želeo bih samo zbog njih da budem još prisutan. Verujem da ljudi koji boluju od teške bolesti ostatak svog života treba da provedu radosno -  rekao je tada glumac i dodao:

- Često razmišljam o tome kako da iskoristim svoje vreme i energiju i pomognem drugima koji su u situaciji u kojoj sam ja. Želim da ponovo igram predstave i da se vratim u repertoar Narodnog pozorišta - dodao je tada Arsić, koji je svaki put kad bi mu se ukazala prilika otišao u posetu Manastiru Tumane.

- Odrastao sam u tradicionalnoj porodici, kršten sam na vreme, slavio sam slavu, a nedavno sam sam boravio u Manastiru Tumane i samo mi je žao što zbog korone ne mogu dugo da se zadržavam tamo - rekao je tada Arsić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024