SEĆANJE NA MAKSU I „ANATOMIJA NASILJA“: Dve decenije od tragične smrti glumca Dragana Maksimovića

V.V.S.

17. 11. 2020. u 16:32

POVODOM dve dcenije od tragične smrti prvaka Drame Narodnog pozorišta Dragana Maksimovića Makse (1949 – 2001), u sredu (18.novembra) u 18 časova, na Sceni „Raša Plaović“ održaće se tribina „Anatomija nasilja“, na kojoj učestvuju upravnica Ivana Vujić, Dijana Milošević i Nikola Jeftić.

СЕЋАЊЕ НА МАКСУ И „АНАТОМИЈА НАСИЉА“: Две деценије од трагичне смрти глумца Драгана Максимовића

Foto: N. Skenderija

Maksimović je ostvario više od 60 uloga u pozorištu, na filmu i televiziji,a preminuo je nakon napada skinhedsa: pretukli su ga na smrt jer je bio tamnijeg tena. Na Zelenom vencu, na mestu gde je glumac stradao, na inicijativu reditelja Gorana Makovića 18. novembra 2006. godine, postavljena je spomen ploča. Vinovnici ovog ubistva do danas nisu privedeni pravdi.

Bila sam asistent režije Paolu Mađeliju, kada je Maksa igrao na Dubrovačkm letnjim igrama u „Kralju Liru“. Igrao je i u Pozorištu „Pod razno“, u SKC. Divan umetnik,u filmu Pitera Bruka „Susret sa izuzetnim čovekom“ imao je glavnu ulogu. Dobar čovek i glumac, skromni posvećenik koji je voleo pozorište. Trenutak j da se setimo nekoga ko je bio izuzetan, a stradao je na tako tragičan način. I danas , u ovom okolnostima, ljudi su puni nekog besa, zato ne smemo zaboraviti posledice i opasnost od nasilja - kaže Ivana Vujić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona