SUSRET AKVARELISTA U EČKI: Tradicija koja traje od 1956. godine

B.Grujić

21. 08. 2020. u 15:01

SAVREMENA galerija iz Zrenjanina, po tradiciji, tokom avgusta organizuje 41. susret akvarelista u Umetničkoj koloniji Ečka, na kojoj će biti prisutni umetnici, Gorana Bačevac, Andrea Dramićanin, Irena Kovač, Boris Lukić i Nikola Radosavljević.

СУСРЕТ АКВАРЕЛИСТА У ЕЧКИ: Традиција која траје од 1956. године

Foto: Savremena galerija

Za razliku od prethodnih, kada su slikari tehniku akvarela kombinovali sa drugim medijima vizuelnog stvaralaštva, ove godine će u tehnici klasičnog akvarela stvarati radove koji se bave temama u skladu sa njihovim umetničkim opredeljem.

Zbog epidemiološke situacije, rad u koloniji je izmenjen, pa će umetnici samo u subotu 22. avgusta 2020. godine boraviti u Ečki, dok će se dalji rad nastaviti online u želji da se interakcija koja se dešava između umetnika koji borave u kolonijama donekle održi.

Foto: Savremena galerija

Izložba radova nastalih u Koloniji u Ečki, koja i zbirci ima skoro 900 akvarela,  biće otvorena 12. oktobra ove godine u Savremenoj galeriji Zrenjaninu.

KOLONIJA U EČKI OD 1956.GODINE

U selu Ečka pored Zrenjanina 1956. godine osnovana je Umetnička kolonija u čijem radu su učestvovala najznačajnija imena likovne umetnosti sa teritorije bivše Jugoslavije, koja su stvarala različitim likovnim tehnikama, slikanjem, skulpturom, grafikom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna