STERIJINO POZORJE OD 26. SEPTEMBRA DO 4. OKTOBRA: Petrićeva otvara festival

Lj. Preradović

18. 08. 2020. u 11:00

BRANKA Petrić, doajen našeg glumišta i dvostruka dobitnica Sterijine nagrade, otvoriće 26. septembra u Novom Sadu 65. Pozorje. Na našem najprestižnijem festivalu Petrićeva je debitovala 1962. godine ulogom Porodilje u predstavi "Otkriće"

СТЕРИЈИНО ПОЗОРЈЕ ОД 26. СЕПТЕМБРА ДО 4. ОКТОБРА: Петрићева отвара фестивал

Foto Bitef teatar

Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Za uloge u predstavama istog pozorišta "Putujuće pozorište Šopalović" 1986. i "Rođeni u JU" 2011. ovenčana je Sterijinim nagradama.

Utvrđen je i sastav žirija 65. Sterijinog pozorja. O nagradama će odlučivati Laslo Vegel, književnik (predsednik žirija), dramaturškinja Jelena Mijović, pozorišni kritičar Igor Burić i dramski pisci Almir Bašović i Željko Hubač.

“Radnička hronika“, Foto NP Subotica

U konkurenciji za sterijanska priznanja ove godine je sedam predstava, po dve Bitef teatra ("Lepa Brena prodžekt" i "Kretanje") i Srpskog narodnog pozorišta ("Smederevo 1941." i "Ko je ubio Dženis Džoplin?"), te Semper idem Narodnog pozorišta Sombor, "Radnička hronika" Narodnog pozorišta Subotica i "Gustav je kriv za sve" subotičkog pozorišta "Deže Kostolanji".

DIVA Branka Petrić, Foto T. Ćirić

Predviđeno je da ovogodišnje Pozorje bude održano u periodu od 26. septembra do 4. oktobra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade