PARK SEĆANJA NA VELIKANE: U Vrnjačkoj Banji uskoro počinje izgradnja svojevrsnog memorijalnog kompleksa posvećenog našim glumcima

G. Ćirović

12. 08. 2020. u 10:38

ПАРК СЕЋАЊА НА ВЕЛИКАНЕ: У Врњачкој Бањи ускоро почиње изградња својеврсног меморијалног комплекса посвећеног нашим глумцима

Foto G. Šljivić

ZBOG epidemije virusa korona, ove godine u Vrnjačkoj Banji nisu održani "Dani Danila Bate Stojkovića".

Vrnjčani, međutim, nisu zaboravili ni ovog, ni ostale preminule velikane srpskog glumišta, koji su bili redovni gosti prestonice srpskog kontinentalnog turizma.

U centralnom vrnjačkom parku, tokom prethodnih "Batinih dana", zasađeno je 10 stabala različitog drveća posvećenih glumačkim legendama. Na predlog akademika Dušana Kovačevića nedavno je pokrenuta inicijativa za izgradnju svojevrsnog glumačkog "Parka sećanja".

- Opštinska stambena agencija već radi na tom projektu. Predviđeno je da se prostor na kome su zasađena stabla oplemeni i uredi, da se postavi fontana, izgrade pešačke staze i mali amfiteatar za glumačke susrete, pesničke večeri i manje pozorišne predstave. Nadam se da će posao biti završen najkasnije početkom naredne godine - kaže Nikola DŽamić, organizator tradicionalnih "Dana Bate Stojkovića".

Prema njegovim rečima, stabla za ovaj park birali su po karakteru glumca, tako je za Batu Stojkovića zasađen hrast koji već pravi lepu hladovinu, za Dragana Nikolića i Milenu Dravić po platan, Velimir Bata Živojinović je dobio crveni javor...

- Mira Banjac nas je zamolila da, kada za to dođe vreme, za nju posadimo jablan pored hrasta Bate Stojkovića, njenog filmskog i pozorišnog supruga - dodaje DŽamić.

Ništa bez "Novosti"

- PRED svaki početak otvaranja "Batinih dana" njegova supruga Olga raspitivala se ko je došao od novinarskih ekipa. Kada bih joj rekao da su tu i "Novosti", odgovorila bi mi: "To mi je mnogo važno, oni tako lepu pišu i o Bati i o ovoj manifestaciji" - ispričao nam je DŽamić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)