PRKOS VIRUSU KORONA ČUVENI BOLJŠOJ TEATAR NAJAVIO JE NOVU SEZONU: Slavni Ana Netrepko i Domingo

M.A.K.

08. 08. 2020. u 11:00

VEĆINA operskih kuća u svetu, zbog pandemije virusa korona, još ne planira nova izvođenja, a moskovski Boljšoj teatar, uprkos svemu, najavljuje 245. sezonu i to spektaklom 6. septembra.

ПРКОС ВИРУСУ КОРОНА ЧУВЕНИ БОЉШОЈ ТЕАТАР НАЈАВИО ЈЕ НОВУ СЕЗОНУ: Славни Ана Нетрепко и Доминго

EPA/EFE

Verdijev "Don Karlos" dovešće na ovu scenu jednu od najvećih zvezda današnjice, soprana Anu Netrepko, Ruskinju proslavljenu na svim meridijanima. Uz nju će pevati i njen suprug, tenor Jusif Ejvazov. Već u oktobru, u Boljšoji će nastupiti i najslavniji tenor današnjice Plasido Domingo i to dva puta. U operi "Manon Lesko" Đakoma Pučinija pevaće 21. oktobra, a tri dana potom i na gala-koncertu.

Čuveni balet Boljšoji tetara sezonu će početi 12. septembra, kada će "Don Kihota" izvesti za zdravstvene radnike, heroje pandemije, koji će biti u publici. Balet će obeležiti i nekoliko značajnih godišnjica. Prva polovina sezone biće posvećena 180. godišinjici Petra Iljiča Čajkovskog, pa će se na repertoaru naći baleti "Labudovo jezero", "Krcko Oraščić", "Uspavana lepotica".

U novembru će biti obeležen 80. rođendan slavnog baletskog igrača Vladimira Vasiljeva, čije slavlje, zbog sprečavanja širenja virusa korona, nije održano u aprilu, kada je zapravo navršio osmu deceniju. Gala koncert 20. novembra biće posvećen primabalerini svih vremena Maji Pliseckoj (1925-2015), koja je rođena tog datuma, pre 95 godina.

Od baletskih premijera koje nisu održali prošle sezone, planiraju da postave tri jednočinke mladih koreografa, "Lovce na bisere" Žorža Bizea, a među operskim će se naći dela Štrausa, Šostakoviča, Čajkovskog i Hendla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti