KINESKI UMETNIK GOSTUJE U "TRAVIJATI": U ulozi Alfreda Žermona 13.decembra nastupa Veilijan Vang

V.V.S.

11. 12. 2023. u 22:12

U VERDIJEVOJ operi "Travijata", koja će 13. decembra biti izvedena na Velikoj sceni Narodnog pozorišta (pod dirigentskom palicom Aleksandra Kojića), u ulozi Alfreda Žermona nastupiće gost iz Kine Veilijan Vang.

КИНЕСКИ УМЕТНИК ГОСТУЈЕ У ТРАВИЈАТИ: У улози Алфреда Жермона  13.децембра наступа Веилијан Ванг

foto Promo

Kineski umetnik je rođen 1990. godine u provinciji Junan, na jugozapadu Kine. Studirao je na Univerzitetu umetnosti i muzičkoj akademiji u Pekingu, kao i Konzervatorijumu "Johanes Brams" i Univerzitetu za muzičku i pozorišnu umetnost u Hamburgu. Tokom dosadašnje karijere osvojio je više nagrada na raznim internacionalnim takmičenjima. Osim u "Travijati", imao je i veoma zapažene uloge u operama "Valenštajn", "Đani Skiki", "Boemi", "Rajnsko zlato", "Rinaldo", "Rigoleto".

Naslovnu rolu u "Travijati" pevaće Vesna Đurković, dok će lik Žorža Žermona tumačiti Vladimir Andrić. U podeli su i Anastasija Stanković, Tatjana Mitić, Miloš Gašić, Miroslav Markovski, Slobodan Živković, Milutin Jocić, Siniša Radin i Ranko Jović. U predstavi učestvuju Orkestar i Hor Narodnog pozorišta u Beogradu.

Režiju Borislava Popovića čuvenog naslova iz 1991. godine obnovila je Ivana Dragutinović Maričić. Scenograf je Boris Maksimović, kostimograf Božana Jovanović, a koreograf Vladimir Logunov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo