PESMA NAS JE KROZ VEKOVE ODRŽALA : Spektakularan nastup etno pevačice Danice Crnogorčević u Novom Sadu (FOTO)

J. S.

30. 11. 2023. u 11:35

VRSNA interpretatorka tradicionalne duhovne muzike Danica Crnogorčević,u prepunoj sali Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu priredila je spektakularan koncert u sredu uveče,a nema sumnje da će i večerašnji (19.00) biti takav jer poslednje karte za oba nastupa rasprodate su najmanje nedelju dana pre koncerta.

ПЕСМА НАС ЈЕ КРОЗ ВЕКОВЕ ОДРЖАЛА : Спектакуларан наступ етно певачице Данице Црногорчевић у Новом Саду (ФОТО)

KCNS

Kroz vekove pesma nas je održala i čuvala i pomogla nam da istrajemo u najtežim istorijskim trenucima. Nadam se da ćete se sa ovog koncerta svojim domovima vratiti punog srca i ponosni na vašu istoriju, tradiciju i kulturu – reči su koje je Danica uputila novosadskoj publici .

KCNS

Umetnica koja često ističe da „Nije zlo znati tuđu pesmu – zlo je ne znati svoju“, koncert je otvorila pesmom “Rasti, rasti moj zeleni bore”,a zatim nizala numere “Mi smo deca neba”, “Marijo slavna” i druge,u pratnji publike koja je svaku pesmu znala naizust. Već na prve taktove pesme -himne “Veseli se srpski rode“,publika je bila na nogama.Daničin nastup upotpunio je orkestar „Naš način“ i Kulturno-umetničko društvo „Sloboda“ iz Rumenke.

KCNS

Ovi koncerti plod su saradnje Danice Crnogorčević i direktora KCNS Bojana Panaotovića..

- Na adekvatan i veoma potreban način Danica prkosi izazovima savremene masovne kulture, koju često odlikuju besmislene „rijaliti vrednosti“, zbog čega je njeno delo postalo simbol očuvanja duha tradicije, nacionalne solidarnosti i lepote u ovom muzičkom izrazu.Postala je omiljeni umetnik kod svih starosnih grupa u populaciji na ovim prostorima, bez obzira na njihovu versku, etničku i nacionalnu pripadnost, odnosno, njihov socijalni status –naglasio je Panaotović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)