"KSENIJA" JE DRUGAČIJA PEPELJUGA: Premijera u novosadskom Pozorištu mladih

J. S.

20. 10. 2023. u 15:32

NA sceni Pozorišta mladih u Novom Sadu 25. oktobra (19.00) premijerno će biti izvedena lutkarska predstava “Ksenija i Lovac” po tekstu kompozitorke Aleksandre Vrebalov, a u režiji Emilije Mrdaković.

КСЕНИЈА ЈЕ ДРУГАЧИЈА ПЕПЕЉУГА: Премијера у новосадском Позоришту младих

S.Doroški

Komad “Ksenija i Lovac” za naratora i duvački kvintet, nastao je pre šest godina, po narudžbi harvardske Fondacije „From”. Zamisao je bila da to bude predstava za mlađu publiku, koji bi je upoznao sa savremenim zvukom i instrumentima, a bio istovremeno i poučna priča o moralu.

Ovo je priča o devojčici Kseniji, drugačijoj od vršnjaka, koja je patila zbog toga dok nije shvatila da je upravo ta posebnost njena snaga. Kada se oslonila na ono u čemu je najbolja, pred njom su se otvorila prostranstva i život koji se diše punim plućima. Poruka ove snažne priče je da se vredi uporno boriti za svoje snove, te da i u ovom surovom svetu uspevaju uporni i hrabri, oni koji svet čine drugačijim, boljim mestom za život. A bez takvih nema ni lepote, ni umetnosti.

Dramaturg je bila Teodora Marković, a idejno rešenje lutaka, kostima i scenografije napravila je Adrijana Dobreva. Predstava je namenjena deci od sedam i više godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove