NEVENA ĐOKOVIĆ PEVA NAJLEPŠE ARIJE: Koncerti "FMU i Guarnerius` nagrađuju"

M. N. M.

08. 10. 2023. u 18:39

SOPRAN Nevena Đoković nastupiće u okviru ciklusa koncerata "FMU i `Gvarnerijus` nagrađuju" u sredu 11. oktobra u 20 časova u sali UK Gvarnerijus. Mlada umetnica će izvesti neke od najlepših arija Verdija, Donicetija, Dvoržaka, Lehara, Čajkovskog, Arditija, Di Kapua, Pučinija, Obradorsa.

НЕВЕНА ЂОКОВИЋ ПЕВА НАЈЛЕПШЕ АРИЈЕ: Концерти ФМУ и Гуарнериус` награђују

Promo

Talente podržava Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Nevena Đoković je diplomirala solo pevanje na Fakultetu muzičke umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu u klasi redovnog profesora Nikole Kitanovskog, gde je trenutno student doktorskih akademskih studija. Dobitnica je brojnih prvih nagrada na međunarodnim i republičkim takmičenjima.

Svoj profesionalni angažman započinje u Operi i teatru "Madlenianum", kao i u Pozorištu na Terazijama, a nastupala je i na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu na Gala koncertima povodom obeležavanja 140 godina prijateljstva Srbije i Japana, Međunarodnog dana tolerancije, Novogodišnjem koncertu i operi za decu "Snežana i 7 patuljaka".

Usavršavala se radeći sa istaknutim operskim pevačima, kao što su Eva Mei, prvakinja Milanske skale, sa prvakinjama opere Narodnog pozorišta u Beogradu Jadrankom Jovanović i Sanjom Kerkez, Marijom Temeši, operskim ambasadorom i glavnim pedagogom Mađarske državne opere, a u oblasti glume u radu sa glumcima Nebojšem Glogovcem i Sofijom Juričan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)