IZLOŽBA VLADIMIRA TEMKOVA U PRODAJNOJ GALERIJI BEOGRAD: Životna energija i istinski hedonizma

M.A.K.

03. 08. 2023. u 17:06

MAKEDONSKI umetnik Vladimir Temkov, predstavljiće se izložbom "Vinožito / Duga", u Prodajnoj galeriji Beograd, od 10. do 28. avgusta.

ИЗЛОЖБА ВЛАДИМИРА ТЕМКОВА У ПРОДАЈНОЈ ГАЛЕРИЈИ БЕОГРАД: Животна енергија и истински хедонизма

Foto promo

Temkov (1959. Kavadarci) je završio Pedagošku akademiju u Skoplju u klasi profesora Vanča Georgijevskog, pa diplomirao grafiku na Fakultetu likovnih umetnosti u Skoplju, u klasi profesora Trajčeta Blaževskog, dok je zvanje magistra, na istom fakultetu stekao u klasi profesora Blagoja Manevskog.

Do sada je imao 85 samostalnih izložbi i učestvovao na više od stotinu grupnih, u Makedoniji, regionu i širom sveta. Dobitnik je brojnih nagrada u zemlji i inostranstvu za likovno stvaralaštvo. Pred beogradskom publikom predstaviće slike iz najnovije serije inspirisane raskošnom prirodom i plodovima Tikveškog vinogorja.

- Linearna i hromatska kompoziciona rešenja, kao i plastično-reljefni elementi, u radu umetnika artikulisani su sa naglašenim stepenom ekspresivnosti, dok je sama boja tretirana kao svojevrsna apoteoza svetlosti u vizuri lokalnog kulturnog horizonta. Energičnim slikarskim gestom on apstrahuje doživljene prizore i proizvodi formalne analogije manifestacija životne energije i istinskog hedonizma- piše u najavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)