POČETAK SA "DALJINOM KOJA SPAJA": U Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda otvorena 18. BINA

V.V.S.

12. 05. 2023. u 13:04

IZLOŽBOM "Daljina koja spaja" posvećenoj radu arhitekte Bratislava Toškovića u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda počela je 18. Beogradska internacionalna nedelja arhitekture - BINA 2023. Bratislav Tošković je na ovoj izložbi sa publikom podelio svoja dostignuća za koja je od Udruženja arhitekata Srbije dobio Veliku nagradu arhitekture za životno delo za 2021. godinu.

ПОЧЕТАК СА ДАЉИНОМ КОЈА СПАЈА: У Ликовној галерији Културног центра Београда отворена 18. БИНА

foto:A.Gazibara

Jelena Ivanović Vojvodić, članica organizacionog tima BINA, povodom početka manifestacije je izjavila:

- Ovogodišnja Beogradska internacionalna nedelja arhitekture tematski je naslovljena "Kontinuitet", posvećena je akutnom pitanju odnosa prema postojećem arhitektonsko-urbanističkom okruženju i mogućnostima njegove stalne reprodukcije i uključenja u projekte budućnosti. Ostvarujemo kontinuitet u edukaciji i radu sa svim generacijama, studentima i građanima.

Međunarodni karakter programa ostvaren je u saradnji sa Ambasadom Finske, Španije i Francuske i sa ostalim zemljama (Slovenija, Italija, Grčka, Nemačka, Austija) kao i sa EU platformom LINA community čime zaokružujemo zajedničke teme i formiramo kvalitetne ciljeve za naše gradove."

Ovogodišnje, 18. izdanje Beogradske internacionalne nedelje arhitekture - BINA 2023 održava se od 11. maja do 17. juna u organizaciji Društva arhitekata Beograda i Kulturnog centra Beograda, a obuhvata sedam izložbi, četiri šetnje, dva izleta, niz seminara, tribina i edukativnih programa za širu i stručnu javnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)