U BITEF TEATRU - BITEF ZONA: Tema novog izdanja Filozofskog teatra je nova knjiga Filipa Balunovića

V.V.S.

04. 05. 2023. u 12:30

U OKVIRU programa Bitef zona u istoimenom teatru održaće se 10.maja Filozofski teatar: povod za razgovor je nova knjiga Filipa Balunovića "Beda ljudskih prava - pandemija, desnica i nauka kao novo polje političke borbe", koju je nedavno objavio Fakultet za medije i komunikacije.

У БИТЕФ ТЕАТРУ - БИТЕФ ЗОНА: Тема новог издања Филозофског театра је нова књига Филипа Балуновића

foto Promo

Knjiga prolazi kroz kratku istoriju ljudskih prava, problematizuje domete oslanjanja na ljudska prava kao okvira za politike emancipacije, i ukazuje na neočekivan razvoj događaja tokom pandemije, u kom su akteri sa političke desnice protivljenje epidemiološkim merama i vakcinama zasnivali upravo pozivajući se na ljudska prava.

Pored toga razgovor će se voditi i na temu političkog nepoverenja, naopake logike "manjeg zla", teorija zavere i postaviće se pitanje da li je u današnjem svetu moguće na globalnom nivou zamisliti napuštanje neoliberalne paradigme ili pak ubrzano idemo u pravcu ekološke i(li) nuklearne katastrofe.

Filip Balunović je naučni saradnik na Institutu za filozofiju i društvenu teoriju Univerziteta u Beogradu i docent na Fakultetu za medije i komunikacije. Po obrazovanju je politikolog i sociolog, prema onome što piše i načinu na koji promišlja - politički filozof.

Moderator razgovora je Maja Pelević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)