PRIZNANJE PUBS: "Terpsihora" Tomi Križnaru

M. N. M.

21. 04. 2023. u 14:05

NAGRADA "Terpsihora", prestižno priznanje Udruženja profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije (PUBS) koje se dodeljuje na godišnjem nivou umetnicima ili institucijama kulture u oblasti umetničke igre za 2023. godinu pripala je Tomi Križnaru, solisti Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, a Specijalna pohvala Maši Anić, savremenoj igračici.

ПРИЗНАЊЕ ПУБС: Терпсихора Томи Крижнару

Srđan Doroski

Tročlani žiri, u sastavu: Miloš Vulović, prvi solista Ansambla "Kolo", umetnički direktor i koreograf KUD Oplenac - predsednik žirija, Milica Bijelić, primabalerina i balet majstor i Miona Petrović, savremena igračica i koreografkinja, nagradu je jednoglasno dodelio Tomi Križnaru za ulogu La Mola u baletu "Kraljica Margo" koreografa Krunislava Simića.

Svečana ceremonija uručenja nagrada će se održati u petak 28. aprila u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu s početkom u 13 časova.

Nagrada i Specijalna pohvala dodeljuje se dvanaesti put po redu, povodom Svetskog dana igre, internacionalnog praznika koji slavi čitav svet, a koji je ustanovio Međunarodni savet za igru - CID UNESKO 1982. godine. Dosadašnji dobitnici nagrade "Terpsihora" su Ana Pavlović, Jovan Veselinović, Konstantin Kostjukov, Đorđe Makarević, Mira Nešić, Bojana Žegarac Knežević, Milan Rus, Igor Pastor, Olga Olćan Miljević i Ana Ignjatović Zagorac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave