PUTIN HVALI BIKOVIĆEV FILM: Remek delo - prvi snimljen u svemiru

Novosti onlajn

13. 04. 2023. u 12:06

POVODOM premijere filma "Izazov", u kojem glavnu ulogu tumači srpski glumac Miloš Biković, nahvaljen je od strane predsednika Rusije Vladimira Putina.

ПУТИН ХВАЛИ БИКОВИЋЕВ ФИЛМ: Ремек дело - први снимљен у свемиру

Foto: Jutjub printskrin/ The Telegraph

Vladimir Putin izjavio je da su kreatori filma napravili pravo remek delo, i da ovaj prvi snimljeni film u svemiru predstavlja i korak ka novim kreativnim, tehnološkim i naučnim otkrićima u celokupnoj kosmičkoj industriji.

Film "Izazov“ reditelja Klima Šipenka, prvi je film u istoriji kinematografije koji je sniman u svemiru.

Ovo je izjavio ruski predsednik Vladimir Putin, govoreći u Državnoj Kremljskoj palati pre premijere filma na gala večeri povodom Dana kosmonautike.

Takođe, on je istakao da kosmička industrija samouvereno staje na noge, i postavio zadatke za budućnost – da povećamo konstelaciju ruskih satelita i razmislimo o letovima na druge planete.

Srpski glumac Miloš Biković izjavio je da je ruski film "Izazov", koji je reditelj Klim Šipenka snimao u svemiru, istorijski, veliki podvig i da je pomerio granice.

Posle svetske premijere u moskovskom bioskopu "Oktobar", gde je "Izazov" zaslužio 15-minutne aplauze posetilaca, Biković je rekao da se film dopao ljudima i da je i sam postao svestan da "prvi put u istoriji prisusvujemo ovako nečemu".

BONUS VIDEO: PREMIJERA NOVOG “JUŽNOG VETRA” - Uzbudljiv i neočekivan nastavak sage o Marašu i Baći

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)