BILA JE ZLATANA U KULTURNOJ SERIJI "SELO GORI“: Poznata glumica Olga Odanović proglašena za "Viteza od Čarapanije“ (FOTO)

S.BABOVIĆ

02. 04. 2023. u 12:00

VELIKU srpsku glumicu Olgu Odanović, koju su Kruševljani obožavali u hit-seriji „Selo gori, a baba se češlja“, snimanu u obližnjem selu Kukljin (Petlovac) , sinoć je proglašena „Vitezom od Čarapanije“ na 31. Međunarodnom festivalu humora i satire.

БИЛА ЈЕ ЗЛАТАНА У КУЛТУРНОЈ СЕРИЈИ СЕЛО ГОРИ“: Позната глумица Олга Одановић проглашена за Витеза од Чарапаније“ (ФОТО)

Foto.GU Krusevac

Za jednu od naših najboljih pozorišnih,filmskih i TV glumica istaknuto je da je nosilac brojnih priznanja:Nušićeva nagrada,nagrade Velika Žanka,Sterijina nagrada, nagrade Miloš Žutić i Raša Plaović, Ljubinka Bobić,Zoranov brk. 

-Nagrade su i poverenje,jer ste dugogodišnjim radom osvojili ljude koji su odgovorni da daju nagrade,a odgovorna je i publika koja prepozna nešto u tebi-poručila je Olga Odanović-Petrović dobitnica specijalne titule festivala, čije je finale bilo sinoć u Bioskopu „Kruševac“.-Gluma se bavi istinom,i ukoliko vam drugi veruju dok ste na sceni, onda ste sigurno napravili dobar posao.

Priznatom karikaturistiž Goranu Ćeličaninu uručena je nagrada za životno delo. Ćeličanin, koji je već nosilac više od 190 nagrada i priznanja u Srbiji i inostranstvu, obeležio je i 45 godina umetničkog stvaralaštva.

Uručene su i nagrade sa konkursa festivala:Zlatnu kacigu za karikaturu dobio je Pavel Matuška iz Češke,dok je Kruševljanin,Saša Miletić laureat u kategoriji pisane forme. Diplome su pripale Zoranu Đuroviću(Vršac) za aforizam,Aleksandru Kociću(Aleksinac) za pesmu i Tomislavu Devaru(Sombor) -za priču.

Dobitnik specijalnog priznanja „Klasovo majstorsko pero“ je Dušan Ludvig iz Beograda, a specijalne nagrade „Rade Brka“ Đokica Miljković iz Novog Sela. Dušan Nestorović, iz Belog Potoka nagrađen je kao autor najbolje pisane forme u kategoriji do 18 godina, Milica Milosavljević iz Beograda nagrađena je za strip,dok je za najbolju karikaturu nagrađena Viktorija Gurkova iz Bugarske.

Ko su sve Vitezovi Čarapanije?

TITULA "Vitez od Čarapanije"-Ser Hardi dodeljuje se u okviru Međunarodnog festivala humora i satire "Zlatna kaciga", koji organizuje Kulturni centar Kruševac. Dobitnici moraju biti osvedočeni prijatelji grada Kruševca i među njima su i Mira Banjac, Siniša Pavić, Darko Bajić, Ljubivoje Ršumović, Danica Maksimović, Nenad Okanović, Milorad Mandić Manda, Nikola Simić...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!