NAGRADE "VITEZ OD ČARAPANIJE" I "ZLATNA KACIGA": Proglašeni dobitnici

S.BABOVIĆ

16. 03. 2023. u 14:26

GLUMICA Olga Odanović ponela je titulu „Vitez od Čarapanije-Ser Hardi“, dok je karikaturista Goran Ćeličanin dobitnik nagrade za životno delo, odlučili su danas članovi Saveta Međunarodnog festivala humora i satire “Zlatna kaciga” u Kruševcu.

НАГРАДЕ ВИТЕЗ ОД ЧАРАПАНИЈЕ И ЗЛАТНА КАЦИГА: Проглашени добитници

FOTO: Novosti

Priznanja će laureatima biti dodeljena 1.aprila,na Dan šale. Za jednu od naših najboljih pozorišnih,filmskih i TV glumica istaknuto je da je reč o umetnici, koja je nosilac brojnih priznanja.

- Nušićeva nagrada,nagrade Velika Žanka,Sterijina nagrada, nagrade Miloš Žutić i Raša Plaović, Ljubinka Bobić,Zoranov brk samo su neka od prvorazrednih priznanja koje je dobila glumica Olga Odanović-istaknuto je na zasedanju u Kruševcu,gde su podvučene i njene izuzetne uloge u TV serijama, poput onih u popularnim ostvarenjima “Selo gori,a baba se češlja“, „ Vojna akademija“, „Kamiondžije“ ,“Radio Mileva“.

Goran Ćeličanin, istaknuti karikaturista, koji živi i radi u Varvarinu i u Kruševcu, dobitnik je nagrade za životno delo.

- Za svoj rad nagrađivan je u zemlji i u inostranstvu sa više od 190 nagrada i priznanja: prvi je dobitnik godišnje nagrade UNS-a za karikaturu „Laza Kostić“, dobitnik je nagrada na konkursu „Večernjih Novosti“-„Pjer“ (treće mesto 1991 i 2022, drugo mesto 2008,dok je bio pobednik konkursa-2004.godine), zatim nagrade „Klasovo majstorsko pero“,zvanja „Majstor karikature“,u Plovdivu 2005.godine-predočeno je na sednici Saveta.- Radovi mu se nalaze u kolekcijama muzeja humora i satire i privatnim kolekcijama na svim kontintentima.

Ćeličanin je i autor tri knjige, član je ULUPUDS-a od 1994.godine, sa statusom samostalnog umetnika od 1998.do 2015.godine,dok je od marta 2007.godine sa zvanjem istaknuti umetnik. U ponedeljak se u Kulturnom centru Kruševac priređuje i izložba, povodom 45 godina Ćeličaninovog rada, a biće organizovano i satirično veče Kruševljana sa učešćem 9 autora.

Dobitnici priznanja „Zlatna kaciga“ na konkursu Međunarodnog festivala humora i satire,koji će takođe primiti priznanja u završnici „Zlatne kacige“, saopšteni su nešto ranije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČUDO NEVIĐENO! Trener dao ostavku na poluvremenu, a onda je klupski lekar preuzeo ekipu - ono što se potom desilo, zaprepastilo je sve!