PREDSTAVA "Kad su cvetale tikve" naišla je na veliko interesovanje publike, na različit odjek kritike i na vrlo grubu i oštru reakciju vlasti. Posle pet izvođenja skinuta je s repertoara Jugoslovenskog dramskog pozorišta zahvaljujući "budnosti" Edvarda Kardelja, ali i gnevu samog Josipa Broza Tita, koji je u govoru o Mihailovićevoj drami pomenuo one koji podrivaju temelje socijalističkog društva. Povlačenju drame sa pozorišne scene doprineo je i Kiro Gligorov, koji premijerno izvođenje u Jugoslovenskom dramskom pozorištu nije odgledao do kraja.

dusko

22.03.2023. 14:48

vi sad kao fini pa pisete svasta protiv jugoslavije,.pisite malo protiv vladara koje stalno vadite iz grobova kao slavne licnosti a oni zivjeli na grbaci kmetova i seljaka i prostituisali se,.zaista ste primitivci a dokaz su vam rialiti sou.to trba pod hitno zabraniti ali ne.primitivci se hrane takvim nemoralnim stvarima.

Ivan Jovan

22.03.2023. 21:35

Obrali smo mi vaš - ,,demokratski " bostan. A, naše ,,rasvetale" ( od DOS/manlije Priivatizacije ) ,,tikve", samo što ne eksplodiraju. Jeste. Ali, kome ja to pišem ?! Onim, koji obožavaju da udraju po ljudima, koji su vodili državu u kojoj je moja Srbija, bila među srednje razvijenim zemljama u Evropi.A, danas ? Bolje je da ne psujem !