INTERESOVANJE ZA „ŠEKSPIRA“ I „KOKOŠKU“ NE JENJAVA: Predstave Gradskog pozorišta iz Jagodine i dalje drage publici (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

20. 02. 2023. u 17:02

IAKO su na repertoaru godinama unazad, predstave Gradskog pozorišta Jagodina „Sab(h)rana dela Viljema Šekspira“ i „Kokoška“ i dalje izazivaju veliko interesovanje ljubitelja pozorišta.

ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА „ШЕKСПИРА“ И „KОKОШKУ“ НЕ ЈЕЊАВА: Представе Градског позоришта из Јагодине и даље драге публици  (ФОТО)

FOTO: Privatna arhiva

Predstava „Sab(h)rana dela Viljema Šekspira“ nedavno je doživela jubilarno, 50. izvođenje. Reč je o predstavi u žanru komedije, što publika voli. Izvedena je u Centru za kulturu u Svilajncu. Sala je bila ispunjena do poslednjeg mesta. Karte, uključujući i pomoćna mesta, bile su rasprodate nekoliko dana pre izvođenja predstave.

-Svilajnačka publika je fenomenalna, a mi smo uživali igrajući. Izvoditi predstavu 50. put pred prepunom salom doživljaj je sam za sebe. Tajna njenog uspeha je to što mi toliko volimo tu predstavu i obožavamo da je igramo. To se vidi i to publika prepoznaje. S obzirom na našu ljubav prema njoj, mislim da ćemo je igrati i 150. put – navodi Petar Mitić, upravnik Gradskog pozorišta Jagodina.

 

Gradsko pozorište Jagodina ove godine obeležava još jednu značajnu godišnjicu - 10 godina od prvog izvođenja predstave „Kokoška“, koju je režirao Velimir Mitrović, a koja se igra po tekstu savremenog ruskog pisca Nikolaja Koljade. Interesovanje i za ovu predstavu ne jenjava i posle decenije od premijere.

-Ona je i dalje na repertoaru, iako je manje igrana od „Šekspira“, ali ćemo i nju uskoro izvoditi 50. put. I nju volimo i ne damo da se skine sa repertoara. Mislim da je poruka predstave ključna za njen uspeh. U njoj se, na neki način, opisuje privatni život glumaca i ta priča je verovatno zanimljiva publici, šta je to što se radi iza scene, baš kao u predstavi „Iza kulisa“. Svi vole da zavire pozadi – ocenjuje Mitić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna