ODLUKA JAGODINSKIH ODBORNIKA: Vansudska poravnanja prilikom ujeda pasa i drugih povreda

Z. GLIGORIJEVIĆ

13. 02. 2023. u 14:21

ODBORNICI Skupštine grada Jagodine na današnjoj sednici usvojili su odluku kojom je propisan način rešavanja zahteva građana za naknadu štete pretrpljene usled povrede nastale prilikom pada na ledu, u šaht ili u rupu, kao i sličnih povreda, udara u rupu na putu i povreda ili štete nastale padom drveta ili grana na javnoj površini, čije je održavanje povereno JP „Standard“ i JP „Uređenje i javno osvetljenje“.

ОДЛУКА ЈАГОДИНСКИХ ОДБОРНИКА: Вансудска поравнања приликom уједа паса и других повреда

Foto:Z.Gligorijević

Odluka je doneta radi sporazumnog rešavanja spornog odnosa, smanjenja broja sudskih sporova za naknadu štete i sudskih troškova, a radi uštede budžetskih sredstava. Kako je maksimalni iznos naknade štete koji komisija u postupku vansudskog poravnanja mogla da predloži bio 75 hiljada dinara, odluka je doneta i zbog prilagođavanja visine iznosa naknade štete ekonomskoj situaciji.

Takođe radi uštede budžetskih sredstava, a kako je maksimalni iznos naknade štete građanima koji pretrpe povrede usled ujeda ili napada nevlasničkih pasa, koji je komisija u postupku zaključenja vansudskog poravnanja mogla da predloži oštećenima bio 40 hiljada dinara, odbornici su odlučili da iznos bude prilagođen ekonomskoj situaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori