UOČI BLINDIRANOG 73. FESTIVALA ITALIJANSKE KANCONE SANREMO: Kancone koje obećavaju, ali sve uz ogromne mere bezbednosti

Milica Ostojić - dopisnik iz Rima

07. 02. 2023. u 18:41

NA sceni teatra Ariston u Sanremu na 73. Festivalu najpoznatije italijanske kancone slušaćemo i gledati tri generacije pevača sa najavom poznatih internacionalnih bendova ali i uz veliki oprez od mogućnih protesta anarhista ispred produkcijskih kuća.

УОЧИ БЛИНДИРАНОГ 73. ФЕСТИВАЛА ИТАЛИЈАНСКЕ КАНЦОНЕ САНРЕМО: Канцоне које обећавају, али све уз огромне мере безбедности

Foto EPA

Najpoznatiji festival italijanske kancone Sanremo sutra podiže zavesu u teatru Ariston u znaku kako se najavljuje dobrih kancona, njih 28 u takmičarskom delu, izabranih između 500 koje je preslušao više puta umetnički direktor i voditelj Amadeus, ali i napetosti od mogućnih protesta anarhista.

Na sceni će se u pet večeri od 7 do 11 februara čuti i videti tri generacije pevača, od najmlađih pa do onih koji su već ispisali istoriju italijanske muzike i čije su kancone neizbrisive u kolektivnom pamćenju, kako italijanskih tako i ljubitelja muzike u svetu, kao što su Al Bano,  Masimo Ranijeri, Đani Morandi koji će biti kovoditelj sa Amadeusom u pratnji najpoznatije italijanske influencerke Kjare Feranji.

Festival će karakterisati sigurno dobra muzika u izvođenju mladih pevača, ali po odluci umetničkog direktora vratiće se na scenu brojna imena tzv. druge i treće generacije, između ostalih pobednici Festivala 2021 „Maneskin“, duet Mahmud i Bjanko 2022, poznati sastav Pu, Rikardo Folji, Pepino Di Kapri, Đino Paoli. Biće sigurno interesantno veče kada će takmičari po svom izboru pevati po jednu kanconu već poznatih izvođača. Na sceni će se pojaviti i glumci, sportski šampioni, a za sada je najavljeno učešće gostiju iz inostranstva, međunarodne zvezde, američki bend Black Eyed Peas i engleski Depeche Mode. 

I sve će proticati u veoma velikoj uzbuni na oprez jer se strahuje od protesta anarhista ispred produkcijskih sedišta tv Rai, u raznim mestima,  zbog zatvorenog anarhiste u milanskom zatvoru „Opera“, tzv. tvrdom Bis 41, a koji štrajkuje glađu 110 dana u nameri da sa organizovanim protestima izvrši pritisak na novu odluku pravosuđa da se pusti iz takvog zatvora ili oslobodi, a Festival se čini kao najbolja mogućnost za njihovu vidljivost.

Tako će i okolina teatra Ariston biti proglašena crvenom zonom sa strogim kontrolama. Uz sve to ne smiruju se polemike za i protiv oko dvominutnog učešća ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog video porukom u završnoj večeri Festivala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave