PREDLOŽEN ZA FEBRUARSKU NAGRADU: Stefan Milenković pokazao izuzetnu posvećenost Novom Sadu

Z. G.

16. 01. 2023. u 13:32

ZA dobitnika Februarske nagrade Novog Sada za 2022. godinu predložen je naš proslavljeni violinista Stefan Milenković, odlučeno je na današnjoj sednici gradske Komisije za obeležavanje praznika i dodelu priznanja.

ПРЕДЛОЖЕН ЗА ФЕБРУАРСКУ НАГРАДУ: Стефан Миленковић показао изузетну посвећеност Новом Саду

Foto I. Marinković

Inicijativa da to visoko gradsko priznanje dobije svetski priznat i poznat violinista potekla je od Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu i Udruženje građana „Valmaro trio“, navedeno je u saopštenju.

- Stefan Milenković je pokazao izuzetnu posvećenost našem gradu, kao i veliku želju da pomogne u daljem razvoju kulturne i obrazovne scene – naveli su inicijatori predloga.

Istakli su takođe da je Milenković pružio bezrezervnu podršku Novom Sadu u kandidaturi za Evropsku prestonicu kulture.

- Odluka da svoje ogromno znanje i iskustvo deli sa našom decom na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i da postavi rad nove gradske koncertne dvorane je neprocenljiva. Deleći svoje znanje i iskustvo sa studentima, doprinelo je imidžu i ugledu Akademije i postavilo je u sam vrh obrazovnih institucija u regionu kada je u pitanju virtuoznost sviranja violine - stoji u inicijativama.

U obrazloženju inicijativa se navodi i da su vidljivi mnogobrojni benefiti Milenkovićevog prisustva u Novom Sadu. - Majstorski kursevi koje je držao doveli su izuzetne mlade talente iz cele Evrope u Novi Sad, dok je festival kamerne muzike „Blisko“, kao deo programa Gradske koncertne dvorane, okupio vodeće svetske i domaće umetnike, koji su pored koncerata održali majstorske kurseve i započeli saradnje koje se nastavljaju. Takođe, ansambl Kamarata Akademika, oformljen pod okriljem Akademije umetnosti u Novom Sadu, Milenković je promovisao kroz zajedničke koncerte u regionu, što je dovelo do toga da postane zvanični gradski kamerni orkestar Kamarata Novi Sad sa stabilnom koncertnom sezonom.

Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada, koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana.

Predlog da Milenković dobije Februarsku nagradu biće upućen Skupštini grada kako bi, na njenoj svečanoj sednici, odbornici doneli konačnu odluku o laureatu tog visokog gradskog priznanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove