KONKURS ZA NAGRADU "KOLJA MIĆEVIĆ": Međunarodno priznanje UKRS za životno delo za prevođenje poezije

V.V.S.

02. 01. 2023. u 19:09

UDRUŽENjE književnika Republike Srpske raspisalo je konkurs za dodelu Međunarodne nagrade za prevođenje poezije "Kolja Mićević".

КОНКУРС ЗА НАГРАДУ КОЉА МИЋЕВИЋ: Међународно признање УКРС за животно дело за превођење поезије

foto:Arhiva "Novosti"

Nagrada "Kolja Mićević" dodeljuje se prevodiocu za životno delo ili objavljenu knjigu u prethodnoj godini, prevedenu sa stranih jezika na srpski ili sa srpskog na neki strani jezik.

Nagrada ima međunarodni karakter i za nju mogu konkurisati prevoioci koji prevode sa srpskog ili na srpski jezik, ma gde živeli. Predloge mogu podnositi izdavači, kulturne institucije, udruženja i pojedinci, u periodu od 1. januara do 20. januara, a uz predlog treba dostaviti i detaljno obrazloženje - ukoliko se konkuriše sa prevedenom knjigom i tri primerka knjige.

Nagrada se sastoji od bareljefa lika Kolje Mićevića( rad akademskog vajara Drage Handanovića) i novčanog iznosa. Priznanje će biti uručeno na rođendan našeg velikog prevodioca i pisca, u Banjaluci 15. februara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)