U NOVOJ GODINI I "PRASETINA" U NIŠKOM TEATRU: Isplanirali deset novih naslova na repertoaru kuće

V.V.S.

02. 01. 2023. u 13:40

U GODINI u kojoj obeležava 135 sezona postojanja, Narodno pozorište Niš izvel je osam premijera na matičnoj sceni: " Neki to vole vruće", "Hasanaginica" , "Oslobođenje Skoplja", La Gerilla, "Karmen", "Noćna frajla", "Barbelo, o psima i deci" i "Afera nedužne Anabele".

У НОВОЈ ГОДИНИ И ПРАСЕТИНА У НИШКОМ ТЕАТРУ: Испланирали десет нових наслова на репертоару куће

foto.Arhiva "Novosti"

Održan je i 3. festival pozorišta i drame balkanskog kulturnog prostora "Teatar na raskršću", na kojem je učestvovalo šest predstava u takmičarskom programu.

Takođe, Narodno pozorište Niš gostovalo je dvadesetak puta u zemlji i inostranstvu (Bugarska, Rumunija, Severna Makedonija, Crna Gora), a na jedanaest festivala osvojilo sedam nagrada. Za narednu godinu u planu je deset novih naslova - "San o zavičaju", "Seme", "Majstor i Margarita", "Dekameron", "Brod za lutke", "Koštana", "Kokoške", "Prasetina na 178 načina", "Aj Karmela", "Čarobna frula".

Posle višedecenijskih napora da ovaj teatar dobije Malu scenu, pred sam kraj ove godine, počeli su i prvi radovi na dugoočekivanoj izgradnji. Završetak se očekuje u oktobru 2023. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!