IZABRAN PREDSTAVNIK SRBIJE ZA BIJENALE ARHITEKTURE U VENECIJI: Oslanjanje na nesvrstane

M.A.K.

30. 12. 2022. u 15:31

AUTORSKI tim - Iva Njunjić i Tihomir Dičić, predstavljaće Srbiju na 18. Međunarodnoj izložbi arhitekture u Veneciji koja će se održati od 20. maja do 26. novembra.

ИЗАБРАН ПРЕДСТАВНИК СРБИЈЕ ЗА БИЈЕНАЛЕ АРХИТЕКТУРЕ У ВЕНЕЦИЈИ: Ослањање на несврстане

Foto Tanjug

Njihov projekat "Ulazak na globalnu mapu/ oslanjanje na nesvrstanu arhitekturu" (ENTERING THE GLOBAL MAP / LEARNING OF NON - ALIGNED ARCHITECTURE") izabran je na konkursu koji je Muzej primenjene umetnosti raspisao u saradnji sa Udruženjem arhitekata Srbije.

Na dvostepeni i neanonimani konkurs stiglo je 25 prijava. Pet projekata prošli su u drugi stepen konkursa. O radu koji će biti izložen u paviljonu Srbije u Đardinima odlučivao je žiri, u kome su bili komesar našeg nastupa na Bijenalu, arhitekta Slobodan Jović i članovi Stručnog saveta na čijem je čelu profesorka Dubravka Đukanović, arhitekta.

U obrazloženju, žiri o izabranom delu navodi da "podseća na pozitivnu globalnu ulogu našeg društva kao jednog od nosioca filozofije nesvrstanosti oličenoj u antikolonijalizmu, antiimperijalizmu, nezavisnosti, emancipaciji i koegzistenciji među državama". Zadata tema Bijenala arhitekture, čiji je kustos Lesli Loko je "Laboratorija budućnosti" (The Laboratory of the Future).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)