PREMIJERNA "AFERA NEDUŽNE ANABELE": U niškom Narodnom pozorištu nova predstava u režiji Igora Pavlovića

V.V.S.

26. 12. 2022. u 20:31

U NIŠKOM Narodnom pozorištu u utorak, 27.decembra, premijerno će biti izveden komad Velimira Lukića "Afera nedužne Anabele", u režiji Igora Pavlovića.

ПРЕМИЈЕРНА АФЕРА НЕДУЖНЕ АНАБЕЛЕ: У нишком Народном позоришту нова представа у режији Игора Павловића

foto:Promo

- Ovu mističnu farsu Velimira Lukića želeo sam da radim odavno. Savremenost i svevremenost ovog teksta govore da je već postao klasik i da je, nažalost, večno aktuelan. Kažem nažalost, jer bih više voleo da smo, kao društvo, motive iz komada prevazišli i da smo na sopstvenim greškama uz pomoć istorije nešto i naučili - ističe reditelj Igor Pavlović. - Normalan pojedinac, stavljen je pred nemoguć izbor: ili će izgubiti sebe, svoju dušu, svoju ljudskost, ili će izgubiti život i svoje životno delo. Svaki izbor je pogrešan u okolnostima neslobode o kojoj je Lukić pisao. Slobodnog izbora nema, jer nema ni slobode. U čoveku pobeđuje pragmatična "biljka od krvi i mesa" spremna da se povinuje i preobrazi u "sićušnog poslušnog građanina".

Scenograf i kostimograf je Milica Bajić Đurov, kompozitor Irena Popović Dragović, a u predstavi igraju Aleksandar Krstić,Stefan Mladenović, Bratislava Milić,Andrija Mitić, Natalija Jović, Dragiša Veljković,Uroš Milojevići Aleksandar Stevanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)