OTVORENA IZLOŽBA RADOVA SA LIKOVNE KOLONIJE: Sedmoro slikara stvorilo 14 umetničkih dela

Дејан Ристић
Dejan Ristić

10. 09. 2022. u 14:07

U Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju, otvorena je izložba radova nastalih u okviru ovogodišnje Likovne kolonije.

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА РАДОВА СА ЛИКОВНЕ КОЛОНИЈЕ: Седморо сликара створило 14 уметничких дела

D. Ristic

- Ovo je najznačajnija izložba u toku godine, jer je rezultat rada umetnika koji nam dolaze iz inostranstva. Prvi put nakon pandemije možemo da kažemo da organizujemo Koloniju na način na koji smo navikli svih prethodnih godina - rekla je na otvaranju direktorka Narodnog univerziteta, Gordana Dimitrijević. 

Izložbu je svečano otvorila učesnica Kolonije i domaćin gostima stvaraocima, Zorana Jovanović iz Vranja. Ona je Likovnu koloniju ''Vranje 2022'' ocenila kao vrlo uspešnu. 

- Učimo jedni od drugih i to nam zaista znači - naglasila je ona.

Ove godine Likovna kolonija okupila je sedam slikara iz Češke, Hrvatske, Severne Makedonije, Bugarske i Srbije. Tema je bila slobodna, a umetnici su stvorili 14 umetničkih dela, koja će biti izložena do 7. oktobra. Iako je tema Kolonije bila slobodna, na platnima se mogu naći mnogobrojni motivi u kojima se jasno ogledaju specifičnosti lokalnog identiteta.

Likovna kolonija Vranje nastala je iz potrebe da se nastavi dugogodišnja tradicija internacionalne Likovne kolonije ''Sveti Prohor Pčinjski'', a pokrovitelj je grad Vranje. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao