USPEŠNO ZAVRŠIO JEDNU OD NAJTEŽIH TRKA NA SVETU: Prijem za maratonca Sinišu Stankovića

Дејан Ристић
Dejan Ristić

03. 09. 2022. u 12:34

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i gradski većnik Nenad Đorđević priredili su prijem za vranjske maratonce, Sinišu Stankovića koji je uspešno završio jednu od najzahtevnijih trka u Evropi i svetu - Ultra-Trail du Mont Blanc i uručili mu plaketu Grada Vranja.

УСПЕШНО ЗАВРШИО ЈЕДНУ ОД НАЈТЕЖИХ ТРКА НА СВЕТУ: Пријем за маратонца Синишу Станковића

D. Ristic

Gradonačelnik Milenković čestitao je Stankoviću veliki uspeh, tim pre jer je Siniša bio jedini Srbin koji je ove godine učestvovao na ovom ultramaratonu.

- Ovo je veliki poduhvat i veoma mi je drago što ste na najbolji mogući način predstavili ne samo naš grad, već i Srbiju. Drago mi je, takođe, da se sve veći broj naših sugrađana uključuje u sportske aktivnosti i ako ne profesionalno, onda se rekreativno bavi nekim sportom. Na Gradskom stadionu, koji je renoviran napravili smo i profesionalnu atletsku stazu sa tartan podlogom, što verujem, posebno znači vama maratoncima, kao i svima koji se bave atletskim disciplinama - rekao je gradonačelnik Milenković.

U prijateljskom i neformalnom razgovoru maratonac Siniša Stanković upoznao je sagovornike sa tokom trke, uslovima i preprekama na koje je nailazio, naglasivši da je reč o jednoj od najznačajnjih evropskih i svetskih sportskih manifestacija.

- Od 2.700  učesnika trke, 40 odsto njih je odustalo. Stazu koja prolazi kroz tri zemlje - Francusku, Italiju i Švajcarsku - u dužini od 172 kilometra, istrčao sam za 38 sati, 12 minuta i 32 sekunde. Na taj način postao sam 11. Srbin koji je za ovih 20 godina koliko se održava trka, uspeo da dođe do cilja -  rekao je Stanković.

Na susretu je bilo reči i o narednom vranjskom polumaratonu koji bi trebalo da naredne godine ponovo bude organizovan nakon pauze zbog pandemije korone.

Prijemu su prisustvovali i Stankovićeve kolege iz Atletskog kluba Vranjski maratonci Ivan Stanković, Dejan Katančević i Miloš Antić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)